Nou Barris acollirà la Fira per la Terra 2018

29/03/2018 - 13:22 h

Se celebrarà el 21 i 22 d’abril al Parc Central i aplegarà mercats de pagès i d’artesans, i activitats i tallers que promouran la producció local, el consum responsable i les energies renovables

Se celebrarà el 21 i 22 d’abril al Parc Central i aplegarà mercats de pagès i d’artesans, i activitats i tallers que promouran la producció local, el consum responsable i les energies renovables

L’Ajuntament i l’Associació Dia de la Terra-Catalunya han acordat traslladar a Nou Barris la 23a edició de la Fira per la Terra, amb l’objectiu de promoure-hi la producció local i sostenible.
En paraules de la regidora del Districte, Janet Sanz, la iniciativa ajudarà a “enfortir la voluntat de posar nou barris en el centre de les polítiques d’ecologia i sostenibilitat” de la ciutat. “Volem que Nou Barris sigui un espai de nova centralitat i que continuï acollint activitats amb gran afluència”, ha reblat.

La Fira per la Terra promou un model de ciutat sostenible, respectuosa amb el medi ambient, més equitativa socialment i més solidària. I coincideix de ple amb els valors i les polítiques municipals, com les mediambientals i climàtiques i les previstes en l’Estratègia d’Impuls de la Política Alimentària i l’Estratègia d’Impuls al Consum Responsable que tira endavant el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum. Aquests plans volen afavorir des de l’administració la sobirania alimentària i el consum responsable, la producció agroecològica i la comercialització del producte de proximitat als mercats municipals.

Aquí trobareu el programa de la fira. Entre les activitats que s’hi duran a terme, destaquen:

– El mercat de pagès, organitzat conjuntament amb Slow Food Barcelona i Ecomercats de l’Empordà. Potenciarà el mercat d’agricultura local, de proximitat (Km 0) i ecològica, amb la participació de més de 100 pagesos, petits productors i artesans de l’alimentació de tot Catalunya que oferiran directament els seus productes als visitants sense intermediaris. Un mercat que, al igual que el model que impulsa el Govern municipal, promociona el producte de proximitat, l’alimentació ecològica i sostenible.

– El mercat d’artesans, amb demostració d’antics oficis i la mostra d’associacions i Ong’s. Hi haurà més de 200 artesans i de 100 associacions solidàries, d’energies renovables, ecologia, consum responsable, educació ambiental, etc. que faran difusió del seu treball i activitat. Al mercat també s’hi trobarà menjar ecològic i algunes parades amb plats del món.

– Activitats i tallers d’energies renovables, creixement personal, teràpies alternatives, consum responsable, salut i ecologia. També s’hi faran conferències i tallers per a tota la família, activitats infantils i música d’arreu del món.

L’Associació Dia de la Terra-Catalunya és una entitat sense afany de lucre amb finalitats educatives, culturals, socials i ecològiques. Forma part de la xarxa mundial Earth Day Network, amb seu a Washington DC. Té per objectiu principal celebrar cada 22 d’abril el Dia de la Terra i mantenir viu l’esperit d’aquesta data durant tot l’any.

La seva activitat es pot consultar a www.diadelaterra.org

Altres activitats

En paral·lel, l’àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat un parell d’activitats per al cap de setmana:

  • Tenim recursos! Mostra de serveis municipals per a un consum més responsable i sostenible
    Coneixerem de primera mà alguns dels recursos i tallers que l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania a través dels seus equipaments ambientals per millorar la qualitat de vida, sense degradar el medi ambient i els recursos o acumular problemes pel futur o per altres llocs del món. La Fàbrica del Sol, El centre de la Platja, El Mapa Barcelona+Sostenible Casa de l’Aigua i el Castell de Torre Baró

Dissabte 21 d’abril de 10 a 20 h, a la Plaça Major de Nou barris, al costat de l’ estand dels organitzadors.

  • Visites guiades al Parc central de Nou Barris 

Dissabte 21 d’abril, a les 11:30 h i a les 17 h. Punt de trobada: l’espai de la mostra de serveis municipals per a un consum responsable i sostenible

Com arribar-hi?

Per accedir a la Fira per la Terra us recomanem no fer us del vehicle privat i utilitzar el transport públic:

Línies de bus: D40, V29, V27, H4, 47, 50, 51, 76 i 122.

Metro: Llucmajor (L4) i Canyelles (L3) són les parades més properes. També podeu arribar-vos fins a Virrei Amat (L5) i pujar pel carrer Dr. Pi i Molist, on hi haurà instal·lat el mercat de pagès.

El Parc Central de Nou Barris

El Parc Central és una àrea de sis hectàrees i ben connectada amb el transport públic, i també amb espais del Parc Tecnològic i la seu del Districte.

Segons l’acord, que és per aquest any, el consistori aportarà 8.000 euros a l’associació per acostar la Fira per la Terra al districte. I facilitarà espais i tasques logístiques, suport en la comunicació i difusió de la fira i activitats de sensibilització vinculades a temes mediambientals, culturals i de foment de l’economia social i solidària i la sobirania alimentària.