Nou Barris Activa engega un projecte per millorar l’ocupabilitat de dones d’ètnia gitana

07/11/2018 - 17:48 h

Se les formarà i orientarà cap al sector comerç i l’atenció al client

Se les formarà i orientarà cap al sector comerç i l’atenció al client

Barcelona Activa i la Fundació Secretariado Gitano han engegat un projecte conjunt dirigit a millorar la inserció sociolaboral de les persones gitanes, treballar la promoció de la formació, i millorar les competències per a l’ocupació.

Es tracta d’una acció que s’alinea amb l’Estratègia per l’Ocupació de Barcelona i amb l’Estratègia amb el poble gitano per contribuir a millorar l’ocupabilitat de les persones gitanes, especialment de les dones.

Cali Ocupació

Cali Ocupació és una acció singular d’inserció sociolaboral dirigida a 15 dones d’ètnia gitana per tal d’incrementar el seu nivell d’ocupabilitat a través de l’orientació i la capacitació bàsica en el sector de l’atenció al client i el comerç.

Per poder formar part del projecte caldrà complir amb els següents requisits:

  • Estar en situació de desocupació
  • Voler iniciar un procés de professionalització en l’àmbit del comerç
  • Ser majors de 16 anys
  • Amb o sense certificat d’ESO
  • Viure a Nou Barris o a qualsevol altre districte de la ciutat
  • Motivació i disponibilitat per la participació en l’itinerari

El programa ofereix, entre d’altres aspectes, orientació vers el sector comerç, amb una formació bàsica en l’àmbit de l’atenció al client i el comerç, tècniques i estratègies de recerca de feina, i seguiment personalitzat durant tot el procés.

Cali Ocupació començarà el 19 de novembre i es durà a terme de dilluns a divendres, de 9.30 a 14.30. Té una durada de 80 hores.

Les dones que hi estiguin interessades han de contactar amb la Fundació Secretariado Gitano, al mail amparo.cesaro@gitanos.org o al telèfon 93 274 55 82.