Nou Barris aprova rebatejar amb el nom de Rafa Juncadella la Biblioteca les Roquetes

16/07/2021 - 12:39 h

Crònica del Consell Plenari celebrat el 15 de juliol de 2021

Crònica del Consell Plenari celebrat el 15 de juliol de 2021

Nou Barris ha aprovat rebatejar el nom de la Biblioteca les Roquetes pel de “Biblioteca les Roquetes – Rafa Juncadella”, en honor al promotor cultural de Nou Barris, pare de la “Xarxa d’intercanvi de Coneixements”, i impulsor de “La Cultura va de festa”. Tots els grups polítics hi van votar a favor a excepció de BxCanvi, que es va abstenir.

La iniciativa és fruit del teixit associatiu de Nou Barris i arriba en reconeixement d’aquest veí de Roquetes des de 1977, que va començar fent classes a l’escola d’adults Freire i ben aviat va entrar a l’associació de veïns i veïnes per sumar-se a totes les lluites en aquells anys convulsos. L’any 2003 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

Abans d’aquesta aprovació, el regidor del Districte, Xavier Marcé, va presentar l’informe amb les darreres novetats al districte.

També es van donar a conèixer les diferents activitats d’estiu que s’hi duen a terme.

Premis i canvis en el nomenclàtor de carrers

El Districte va informar favorablement de dos canvis de nomenclàtor. D’una banda, assignar la denominació de “Parc de l’Aqüeducte” a l’espai comprés entre l’Avinguda Rasos de Peguera, i els carrers Brull, Vallcivera i Parc de Collserola; i de l’altra, assignar la denominació de “Plaça Lluïsa Alba” a l’espai comprés entre la Via Favència, carrer Marín i Luz Casanova. Ara caldrà elevar la proposta a la Ponència de Nomenclàtor dels carrers de Barcelona.

També es va aprovar recuperar els premis que, des de l’any 2.000 i durant molt anys, van permetre atorgar un merescut reconeixement a les entitats i veïns i veïnes de Nou Barris que treballen en projectes d’interès o rellevància pública en matèria educativa, social, cultural, cívica, socioeconòmica, esportiva o de cooperació. Aquests premis, com en l’anterior etapa, tindran caràcter anual i es lliuraran coincidint amb la Festa Major de Nou Barris.

Part d’impuls i control

Més endavant, en la part d’impuls i control, es va aprovar amb els vots a favor de PP, BComú i ERC, la proposició d’aquesta darrera formació política relativa al model de gestió cívica dels equipaments municipals i, en especial, de les instal·lacions esportives. Hi va haver vuit vots en contra i una abstenció.

A continuació es va aprovar, amb l’única abstenció de BxCanvi, la proposició de C’s que reclama un pla d’actuació als parcs infantils del districte. Finalment, també es van aprovar, en aquest cas per unanimitat, dues propostes més: la del PP en relació a les dificultats d’aparcament a la part alta del barri de Torre Baró, i la de BxCanvi relativa a impulsar la formació dels joves per ajustar-la al món laboral de les properes dècades.