Nou Barris cedeix espais municipals als CAP per fer-hi proves de la covid-19

24/11/2020 - 12:36 h

L'objectiu, agilitzar la feina diària d'aquests centres sanitaris i prioritzar la seguretat dels i les pacients

L'objectiu, agilitzar la feina diària d'aquests centres sanitaris i prioritzar la seguretat dels i les pacients

L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per a la cessió de 25 espais de la ciutat a Centres d’Atenció Primària (CAP) per afavorir la realització de proves analítiques de la covid-19. A Nou Barris, són aquests: l’Espai Social de Salut Comunitària Guineueta, que acollirà proves del CAP Guineueta; el Casal de Gent Gran de Roquetes, que n’allotjarà del CAP del mateix barri; i, finalment, el Poliesportiu Valldaura, per a les proves del CAP Rio de Janeiro.

A més, el CAP Ciutat Meridiana comptarà amb el suport de la Clínica Odontològica de Torre Baró, fins a disposar d’un mòdul adjacent al CAP.

S’agilitza, així, la feina diària que fan aquests centres sanitaris i es prioritza, al mateix temps, la seguretat dels i les pacients. La voluntat del consistori és facilitar també que els CAP puguin assumir amb majors garanties la pressió assistencial derivada de la irrupció de la pandèmia sanitària.

La cessió estarà regulada per un conveni marc, tindrà una durada inicial de sis mesos per a cadascun dels espais, i especifica que el Servei Català de la Salut (CatSalut) es farà càrrec de les despeses d’adequació i els costos de manteniment que se’n puguin derivar.

Aquest acord arriba uns dies després de la cessió de 45 espais més per a la campanya de vacunació de la grip, quatre d’ells a Nou Barris. En total, doncs, s’hauran cedit temporalment 70 espais al Servei Català de la Salut.