Obert el carril bici que enllaça Nou Barris amb Sant Andreu

11/01/2019 - 14:19 h

Uneix l’avinguda Rio de Janeiro i el passeig de Santa Coloma per l’avinguda Meridiana

Uneix l’avinguda Rio de Janeiro i el passeig de Santa Coloma per l’avinguda Meridiana

El carril bici que uneix Nou Barris amb Sant Andreu ja està obert. Enllaça l’avinguda Rio de Janeiro amb el passeig de Santa Coloma tot travessant l’avinguda Meridiana en aquest tram.

Es tracta d’un carril bici bidireccional amb una longitud total de 352,50 metres, i arriba després de cinc mesos d’obres que s’han hagut de dur a terme en diferents fases.

Els nous carrils bici de Barcelona

Els nous carrils es construeixen a la calçada i segregats, amb pavimentació prèvia i senyalització eficient, per garantir que els desplaçaments es facin amb seguretat i comoditat, i en convivència amb altres modes de transport. A més, s’analitza cas per cas i s’adapta cada tram a les necessitats i aportacions que facin els veïns i les veïnes.

L’objectiu és que tota la ciutadania tingui un carril bici a menys de 300 metres de casa i que la ciutat estigui connectada a través d’eixos aptes per a bicicletes perquè els usuaris es puguin desplaçar allà on vulguin. Es tracta, doncs, de dotar Barcelona d’una infraestructura ciclista completa i connectada que sigui útil, doni servei a tota la ciutat, i garanteixi la seguretat per a tots els mitjans de transport.

Per això, l’execució del darrer tram del carril bici de l’avinguda Rio de Janeiro, que connecta amb el districte de Sant Andreu creuant una barrera urbana complicada com és l’avinguda Meridiana, és una bona notícia per als dos districtes.