“Sopa”, el nou espectacle del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular Nou Barris

27/11/2019 - 14:42 h

Es podrà veure entre el 14 de desembre i el 19 de gener

Es podrà veure entre el 14 de desembre i el 19 de gener

Els acròbates i directors de la companyia belga ‘Marcel et ses drôles de femmes’, Marcel Vidal i Marine Fourteau, són els encarregats d’apropar-nos l’espectacle del ja tradicional Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular Nou Barris, que aquest any arriba a la vint-i-quatrena edició.

Sopa i el vent que no s’emportà és el títol de la proposta d’enguany amb què Vidal i Fourteau exploren, amb una barreja a parts iguals d’humor i tragèdia, un seguit de dinars de Nadal d’una mateixa família a través de diverses generacions: la tradició, els hàbits, l’absència, la vida que passa i els records que defineixen qui som, etc. La proposta succeeix any rere any a la mateixa taula, sota la mateixa finestra, la mateixa recepta, el mateix avet, les mateixes cançons i el vent a fora. Així, al ritme dels hiverns, en el temps d’un àpat, l’espectador es pot reconèixer dins d’aquesta estranya família.

L’espectacle es podrà veure del 14 de desembre al 19 de gener. Les entrades sortiran a la venda a partir del dijous 28 de novembre, i podeu adquirir-les per internet a https://sopa.ateneu9b.net/, per telèfon al 93 350 94 75, i en taquilla en horari de dilluns a dissabte de 17 a 19 h, i diumenges de 16 a 18 h.

Marcel et ses drôles de femmes

Marcel Vidal va començar la seva trajectòria dins del món del circ a l’Ateneu Popular Nou Barris, fet que fa encara més especial la seva direcció del Circ d’Hivern. Posteriorment, el 2009, Vidal va entrar a l’Escola Nacional de les Arts de Rosny-sous-Bois i també es va formar després al Centre Nacional de les Arts del Circ de Chalons-en-champagne. Per la seva banda, Marine Fourteau va descobrir el circ i l’acrobàcia, amb tan sols 10 anys, al Pop Circus de la ciutat d’Auch i va continuar la seva formació, el 2008, també a l’Escola Nacional de les Arts de Rosny-sous-Bois.

L’any 2013, Marcel Vidal i Marine Fourteau van crear la companyia ‘Marcel et ses drôles de femmes’ amb un primer espectacle de carrer anomenat Miss Dolly. Des d’aleshores han produït tres espectacles entre els quals destaca La Femme de Trop. Ambdós creadors defineixen les seves creacions com “un circ cru i sense pudor que busca l’absurditat del gest”. Defensors dels espectacles per a totes les edats, que incorporin lectures diferents, Vidal i Forteau acostumen a treballar les seves creacions a partir de l’escriptura col·lectiva.

El Circ d’Hivern

El Circ d’Hivern va sorgir l’any 1996 amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals relacionades amb el circ, i d’oferir propostes inèdites i de qualitat adreçades a tot tipus de públic a través d’una convocatòria pública. Èxits com Circus Klezmer o Garbuix han demostrat que la producció de circ feta a Barcelona pot tenir projecció internacional.