Torna el programa Impulsem el que fas

29/01/2019 - 15:09 h

Sessió informativa a Nou Barris per conèixer modalitats i requisits d’aquest programa i el de “Per a la promoció i el reforç de l'Economia Social i Solidària 2019”

Sessió informativa a Nou Barris per conèixer modalitats i requisits d’aquest programa i el de “Per a la promoció i el reforç de l'Economia Social i Solidària 2019”

El dimecres 13 de febrer, de 16 a 18 h, la seu de Nou Barris Activa (c. Vilalba dels Arcs 39-41), acollirà una sessió informativa per explicar les modalitats i els requisits necessaris per presentar-se a les convocatòries de subvencions de dos programes: “Impulsem el que fas” i “Per a la promoció i el reforç de l’Economia Social i Solidària 2019”. Després de la sessió informativa  podreu sol·licitar assessorament personalitzat sobre el vostre projecte i encaix en les dues convocatòries.

Impulsem el que fas

Impulsem el que fas és un programa d’ajuts de l’Ajuntament de Barcelona que, a través de Barcelona Activa, finança projectes que impulsin l’economia dels barris. Es busquen projectes arrelats al territori que fomentin l’ocupació, l’emprenedoria i l’empresa, la creació de nova activitat econòmica, el turisme responsable, les economies comunitàries i la innovació social i digital.

Quins projectes poden ser subvencionats?

Hi ha sis modalitats, pensades per a projectes, nous o ja existents, que busquin millorar la situació socioeconòmica dels districtes o barris de la ciutat a través de diferents tipus d’accions:

  • Modalitat 1. Emprenedoria i empresa de proximitat:foment de projectes d’impuls de l’activitat econòmica, d’emprenedoria i empresa, arrelada al territori i amb retorn social.
  • Modalitat 2. Economies comunitàries i innovació social:disseny i implementació d’accions que promoguin la sensibilització, l’impuls i l’enfortiment de l’activitat econòmica en el marc de processos d’acció comunitària.
  • Modalitat 3. Foment de l’ocupació de qualitat al territori: impuls de l’ocupació en col·lectius especialment vulnerables per promocionar l’ocupació de qualitat.
  • Modalitat 4. Innovació social digital: promoció de la tecnologia oberta i la fabricació digital, així com de noves formes d’innovació i col·laboració que resolen reptes socials i de sostenibilitat als territoris.
  • Modalitat 5. Turisme responsable: actuacions en l’àmbit turístic que cerquin la generació de nova activitat, la creació de valor compartit, el retorn social de l’activitat turística i el seu arrelament al territori.
  • Modalitat 6. Instal·lació d’activitat econòmica en plantes baixes buides: impuls de nova activitat econòmica a locals buits en planta baixa a barris afectats per desertificació comercial o gentrificació.

Qui s’hi pot presentar? 

Us hi podeu presentar tant persones físiques com jurídiques associacions, fundacions, micro i petites empreses, cooperatives, autònomes, etc. sempre que tingueu seu social o delegació a Barcelona, o bé hi estigueu empadronats i empadronades.

Quin import pot ser finançat? 

A les modalitats de l’1 a la 5, podeu rebre fins al 80% del pressupost total del vostre projecte, amb un màxim de 50.000 euros d’import subvencionat.

A la modalitat 6 l’import màxim serà fins a 10.000 euros. La resta del pressupost del projecte (20%) serà a càrrec de la persona física o jurídica que fa la sol·licitud.

Com es valoraran els projectes? 

Els projectes seran seleccionats per concurrència competitiva. Això vol dir que es puntuen a partir d’uns criteris generals i d’uns criteris específics.