Tot el que us cal saber de la salut mental a Nou Barris, en un clic

29/07/2021 - 09:54 h

Trobareu totes les actuacions i mesures a l'apartat "Us pot interessar" del web del Districte de Nou Barris

Trobareu totes les actuacions i mesures a l'apartat "Us pot interessar" del web del Districte de Nou Barris

Ja abans de la covid-19, des de la Tinença de Drets Socials i en concret de l’àrea de Salut, hi ha hagut una constant preocupació per la salut mental i emocional de la ciutadania de Barcelona.  Per aquest motiu, es va elaborar i presentar el Pla de Salut Mental 2016-2022 i es va constituir la Taula de Salut Mental de ciutat. Durant la pandèmia, i un cop superat el pic més fort, es va treballar en un Pla de Xoc de Salut Mental que posava a disposició de la ciutadania eines per alleugerir la duresa i conseqüències del confinament.

Darrerament, s’ha presentat un altre Pla de Xoc de Salut Mental que dona continuïtat a les mesures dutes a terme, i n’aporta altres de noves amb l’objectiu de contrarestar les alteracions emocionals que ha comportat la duresa de la pandèmia: el Cabàs Emocional, el Telèfon del Suïcidi, o el suport emocional grupal en són alguns exemples.

En paral·lel, a Nou Barris es va constituir la Taula de Salut Mental de Districte el març del 2018 i es va implementar el Konsulta’m i l’Aquí t’Escoltem com a mesures immediates del Pla de Salut Mental. Fruit de la tasca dels serveis i entitats que formen aquesta taula, n’ha sorgit la nova Guia de Recursos i Programes per a Infants, Adolescents i Joves del Districte, la Guia de recursos per a la millora del benestar emocional d’empreses i treballadors/es en temps de pandèmia i, a partir de l’octubre de 2021, s’impartirà una formació dirigida a entitats i serveis sobre com estar, escoltar i actuar quan ens trobem amb persones que manifestin idees suïcides.

La feina per a la promoció i prevenció en matèria de salut mental, però, no s’atura aquí. A hores d’ara estem treballant per concretar a Nou Barris les mesures del Pla de Xoc de ciutat, que presentarem properament com a Mesura de Govern ja que una de les prioritats del present mandat és incidir en el benestar emocional de totes les veïnes i veïns del territori.

Us presentem, doncs, aquest espai dins del web del Districte de Nou Barris, en què hi trobareu desglossades les diferents accions que es vagin implementant i que incideixin en la millora de la qualitat emocional del conjunt del veïnat del districte. I ho fem amb agraïment a les entitats i serveis que formen part del teixit comunitari, sense els quals hauria estat impossible tirar endavant al nostre districte aquestes polítiques en matèria de salut mental.