Voleu aprendre a reparar-vos el telèfon mòbil? Us n'ensenyem!

28/05/2019 - 10:31 h

Tallers a la Zona Nord per arreglar dispositius mòbils sense cables i altres aparells espatllats

Tallers a la Zona Nord per arreglar dispositius mòbils sense cables i altres aparells espatllats

Teniu espatllat el telèfon mòbil o la tauleta? Voleu aprendre a reparar-los si alguna vegada se us espatllen? Ara ho teniu fàcil. L’Ajuntament de Barcelona organitza a la Zona Nord els tallers de reparació. Sota el lema “Residu Zero”, aquí del que es tracta és d’allargar la vida útil d’aquests i altres aparells, a més d’estalviar en diners.

Així, teniu diverses possibilitats. D’entrada, us podeu inscriure al “Taller de reparació de dispositius mòbils sense cables”. Aquí descobrireu la mecànica bàsica de mòbils i taules i com resoldre els problemes més habituals. Podeu triar entre aquests dos dies i llocs:

  • Dimecres 5 de juny, de 18.00 a 20.30 h, al Casal de Barri de Torre Baró (avda. Escolapi Càncer 5)
  • Dijous 13 de juny, de 18.00 a 20.30 h, al Casal de Barri de Vallbona (c. Oristà, 8-10)

En segon lloc, podeu apuntar-vos també al “Servei d’assessorament” Aquí, podeu dur els vostres aparells espatllats, i us ensenyaran a arreglar-los. L’activitat es farà el dimecres 12 de juny, de 18 a 21 h, al Casal de Barri de Torre Baró.

Totes aquestes activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia, sigui presencialment als espais on tindran lloc, o per correu electrònic a vallbona@cczonanord.net, i  torrebaro@cczonanord.net

Tallers i festes de reparació

El programa vol dotar els ciutadans dels coneixements necessaris per reparar els seus propis ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. i petits electrodomèstics com ara planxes, torradores, batedores, etc..

Es volen prevenir els residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEEs) a la ciutat de Barcelona, per tal d’estalviar matèries primeres per a la fabricació d’aparells nous, evitar la generació de residus i per tant els costos ambientals i econòmics per la seva gestió, i apoderar la ciutadania en la cultura del fes-t’ho tu mateix, donant valor a la reparació i la restauració.

Aquest programa s’emmarca en l’Estratègia Residu Zero que des de l’Ajuntament s’està impulsant amb la voluntat de recuperar i reutilitzar recursos i matèries primeres i reduir així la generació de residus fomentant-ne la seva prevenció.

El programa combina tallers dirigits i programats amb sessions d’assessorament en les quals els ciutadans poden portar els seus aparells espatllats per a que els assessorin i els ensenyin com reparar-los.