Mesura

4.4

Acostament i obertura del Parc Tecnològic a l’entorn econòmic i social

Progres 3

2018Mesura plurianual 2017-2021

El Parc Tecnològic de Barcelona Activa a Nou Barris aplega 53 empreses de base tecnològica, amb més de 30 milions de facturació agregada i 450 treballadors i treballadores. El 23% de les empreses són patents i el 42% són exportadores, la qual cosa suposa una oportunitat –encara no prou explotada– per al desenvolupament econòmic del Districte.     

A través de la mesura de govern Parc Tecnològic de Barcelona Activa: un espai de referència per a la «Indústria Avançada» a Barcelona (desembre 2016), el Parc buscarà consolidar-se com un equipament de referència en indústria avançada a la ciutat, a través d’un programa d’indústria urbana i prototipatge industrial, i al mateix temps obrir-se al teixit social i econòmic de proximitat.     

Aquesta obertura al teixit econòmic i social està prevista que es materialitzi en diverses actuacions:    

  • La realització d’un cens d’activitat econòmica, combinant l’anàlisi quantitativa i qualitativa de la realitat del Districte i les possibles sinergies, que s’acompanyarà amb una campanya de proximitat adreçada a donar a conèixer els recursos del Parc i a convidar al seu ús.    
  • El desenvolupament d’un programa de foment de les vocacions científiques, especialment adreçat a l’alumnat dels centres educatius del Districte, i l’obertura d’un Ateneu de Fabricació dins el Parc, que s’obrirà al veïnat i que treballarà de forma coordinada amb el seu homòleg a Ciutat Meridiana en aquesta tasca divulgativa. De manera complementària es vol posicionar el Parc com una bona pràctica en temes d’eficiència energètica i sostenibilitat i com a entorn de prova i comprovació de noves solucions en matèria de sostenibilitat i mobilitat.