Projectes de formació i inserció per a joves a l’Espai Jove de Les Basses a Nou Barris

dijous, 18. febrer 2021 - 22:19

Ocupació. Continuem treballant per donar més oportunitats a les persones joves i combatre l’atur juvenil

El projectes de formació i inserció per a joves de la Garantia Juvenil impulsats per Barcelona Activa i ubicats a l’Espai Jove de Les Basses a Nou Barris, continuen treballant per donar més oportunitats a les persones joves i combatre l’atur juvenil

En una segona edició, donats els bons resultats del 2019, Barcelona Activa continua oferint a l’Espai Jove Les Basses al carrer Teide nº 20 del districte de Nou Barris programes específics per a joves amb l’objectiu d’apostar per la proximitat del servei a l’usuari.

Aquests programes s’adrecen a joves d’entre 16 i 29 anys i s’emmarquen dins de la convocatòria de projectes Singulars del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. La finalitat d’aquests programes és orientar, formar i acompanyar a les persones joves en la definició i consecució dels seus objectius, siguin formatius o laborals.

Responen a diferents interessos o necessitats, entre els que podem destacar:

Garantia d’Èxit-Joves Dao: ofereix orientació, activitats de coneixement d’ocupacions i tutorització per definir l’objectiu professional i establir un pla de treball personalitzat i adaptat a la motivació de cada persona. Aquest pla inclou formació professionalitzadora en diferents àrees: hostaleria, instal·lacions, construcció, estètica, manteniment i reparació de patins i bicicletes elèctriques, comerç, etc. Projecte en agrupació amb Fundació Gentis, Impulsem, Insercoop, Fundación Laboral de la Construcción, Escola d’Hostaleria de Barcelona i Escola del Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Barcelona.

Oportunitats als mercats municipals i al comerç de proximitat: dona a les persones joves la possibilitat de formar-se com a carnissers, xarcuters o dependents de comerç ecològic, i treballar als mercats de la ciutat i els comerços de proximitat. Projecte realitzat en agrupació amb Mercabarna amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats i el suport dels gremis d’alimentació de la ciutat.

Acceleradora Laboral: adreçat a persones amb formació universitària o amb cicles de Grau Superior, ofereix la possibilitat d’especialitzar-se dins d’un sector estratègic de la ciutat i gaudir d’un espai col·laboratiu de recerca de feina per maximitzar les seves possibilitats d’inserció. Les formacions son molt diverses al volant de sectors com l’Economia Digital, Economia Social i Solidària, Economia Verda o sectors Creatius i Audiovisuals.

Referents d’Ocupació Juvenil: programa que té per objectiu facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional mitjançant el treball en xarxa i transversal entre els diferents dispositius que treballen amb persones joves, per tal d’oferir els recursos més convenients en funció de les casuístiques personals i/o socials de cadascú, mitjançant l’establiment d’unes unitats juvenils especialitzades en el territori.

Al llarg de l’any 2020 s’ha atès a un total de 343 joves residents a Nou Barris. Donada l’actual situació sanitària s’han produït diverses adaptacions metodològiques en els programes esmentats que han permès que 224 persones joves hagin estat ateses i assessorades en format virtual mentre que 90 persones ho han fet en equipaments de Nou Barris.