Servei d'Informació d'Obres | El web de la ciutat de Barcelona

Notícies

Implantació d’una grua mòbil al carrer d’ Alfons XII – Clínica el Pilar per obres de millora

Obres. La grua s’instal·larà del 23 de novembre al 24 de desembre amb afectació al trànsit rodat de les 9 a les 20 hores.

Finalitzen les obres dels vestidors del CEM Arístides Maillol

El Districte de les Corts ha ampliat quatre vestidors amb mesures de contractació pública sostenible.

Noves afectacions a la mobilitat per obres les properes setmanes

Via Laietana, Barcelona, obres, desconfinament, mobilitat, covid-19, voreres

Obres. Consulteu les actuacions de millora de l'espai públic que es realitzaran a les properes setmanes en diversos districtes de la ciutat.

Llegeix més

Obres en vídeo

 • Pla de Rehabilitació Integral de l'espai públic
  23/08/2018

  El 93% de les actuacions de millora de l'espai públic previstes en el pla ja estan enllestides o en execució. En total s'hauran invertit 115 milions en la reurbanització de 140 carrers i places.

 • Urbanisme social per millorar el dia a dia dels veïns i les veïnes
  10/10/2017

  El Pla de rehabilitació integral preveu una inversió de 129 milions d'euros fins al 2019 en 141 actuacions, 41 ja executades. La prioritat són zones amb més dèficits estructurals i carrers d'ús preferent de vianants.
   

 • La transformació de Can Batlló
  06/02/2017

  L’Ajuntament ha tirat endavant un conjunt d’actuacions els últims mesos que signifiquen un pas endavant important en la rehabilitació i dinamització del recinte fabril de Can Batlló.
  Es posa en valor el caràcter patrimonial del recinte industrial, es millora la zona verda i es dóna resposta a les noves demandes d’equipaments.

 • L'obertura del mercat de Sant Antoni i la seva superilla
  22/05/2018

  El cap de setmana del 26 i 27 de maig de 2018, s'inaugura el renovat mercat de Sant Antoni i la superilla, un espai pacificat, verd i confortable on els protagonistes són els veïns i veïnes del barri.

 • Recta final de les obres del Mercat de Sant Antoni
  30/12/2016

  L’edifici modernista ha començat el seu darrer any d’actuacions, que es preveu que acabin a finals del 2017. Es tracta d’una remodelació emblemàtica que resultarà amb una construcció de quatre plantes, les marquesines del mercat dominical, les quatre places exteriors de l’edifici i la pacificació dels carrers Tamarit i Comte Borrell.

 • El veïnat guanya espais a l’entorn del mercat de Sant Antoni
  28/09/2016

  L’entorn del mercat de Sant Antoni guanyarà espais nous per al gaudi del veïnat, ja que la confluència entre els carrers de Tamarit i del Comte Borrell serà una zona pacificada. Aquesta és una proposta municipal que ha estat validada en el marc del procés participatiu “Omplim de barri el mercat”, en què han pres part unes tres-centes persones, entre veïns, paradistes i membres d’entitats. També s’ha consensuat el desmuntatge de l’envelat del carrer del Comte d’Urgell –tot i que encara s’ha de decidir on es farà el mercat dominical que allotja— i la instal·lació d’una aula de cuina dins del recinte del mercat.

 • Més de 8.000 metres quadrats lliures a la superilla dels carrers Badajoz, Pallars, Llacuna i Tànger
  05/09/2016

  La superilla de Sant Martí, situada entre els barris del Poblenou i del Parc i la Llacuna del Poblenou, delimitada pels carrers Badajoz, Pallars, Llacuna i Tànger, és una realitat després que s’hagin implantat els canvis necessaris en la mobilitat. L’objectiu de la superilla és humanitzar la zona, fer que la ciutat sigui més sostenible i guanyar espai per a la ciutadania. 

 • A l’estiu, 53 actuacions de millora de l’espai públic
  22/06/2016

  La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha presentat les 53 obres i actuacions previstes a la ciutat per a aquest estiu. Es concentraran durant els mesos de juliol i agost i suposaran una millora de l'espai públic, els serveis, les infraestructures i la mobilitat. Janet Sanz: "Impulsem aquestes actuacions per millorar la vida de la gent i fer-la més còmoda"

 • El dipòsit del rei Martí, un nou espai cultural polivalent
  10/06/2016

  Les obres de condicionament de l’espai, que van començar fa dos anys, han consistit en l’endreçament del dipòsit i en la millora de la qualitat acústica per poder-hi acollir tot tipus d’actes culturals. També s’ha volgut donar valor a l’espai, sense perdre l’ànima original de l’antic dipòsit, remarcant-ne el tipus de construcció a partir de la il·luminació. 

 • La transformació de Pere IV és urbana però també social i econòmica
  14/05/2016

  S’inicien els treballs de reurbanització del carrer Pere IV entre els carrers de Roc Boronat i Bilbao, que duraran un any i convertiran aquest tram en un entorn més agradable, pacificat i amb prioritat per al vianant i les bicicletes.

 • Comença la transformació de Pere IV en un eix cívic
  07/12/2015

  La transformació del carrer de Pere IV, al districte de Sant Martí, ja està en marxa. En una primera fase s'actuarà entre el tram comprès entre els carrers de Roc Boronat i Bilbao. Les obres, que començaran a l’abril i duraran 15 mesos, transformaran el carrer en un entorn més agradable, pacificat i amb prioritat per al vianant. 

 • El metro ja arriba a l’aeroport
  12/02/2016

  La línia 9 Sud ja està en funcionament i uneix Barcelona amb les dues terminals de l’aeroport. El nou tram de l’L9 té 15 estacions, 6 de les quals connecten amb altres línies del metro, dels Ferrocarrils de la Generalitat i de Rodalies. 

 • Comencen les obres de remodelació del darrer tram de la travessera de Dalt
  29/10/2015

  L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de remodelació i reurbanització de la travessera de Dalt, en el tram comprès entre la plaça de Lesseps i el carrer de l’Escorial, al districte de Gràcia. Aquestes obres continuen la urbanització de la ronda del Mig i s’executaran per fases durant 18 mesos.

 • Un 75% de les obres previstes per a l'estiu han acabat finalitzat
  30/08/2015

  Les obres d’estiu han seguit el calendari previst. A 30 d'agost de 2015, de les 64 actuacions planificades, n’hi ha 48 de finalitzades, un 75%. Abans de l’inici escolar aquesta xifra està previst que ascendeixi fins al 90%, i que acabin les intervencions que tenen un impacte més gran sobre la mobilitat. 

 • Les obres d’estiu que milloraran la qualitat de l’espai públic
  01/07/2015

  L’Ajuntament ha coordinat el catàleg de les obres que es faran a la via pública aquest estiu amb l’objectiu de planificar-les i minimitzar les afectacions i les molèsties que causen. Tots aquests treballs han de contribuir a millorar la qualitat de l’espai públic, dels serveis i de les infraestructures de la ciutat. Les actuacions es concentren als eixos viaris de l’avinguda Diagonal, la Gran Via, l’avinguda Meridiana i la ronda de Dalt. 

 • Recreació virtual del procés d'execució dels túnels urbans de Glòries
  27/04/2015

  Recreació virtual de la contrucció dels túnels al subsòl de la plaça de les Glòries, en el marc del procés de transformació de les Glòries d'acord amb el Compromís per Glòries 2007.

 • L’avinguda Paral·lel guanya un 56% d’espai per a vianants
  14/03/2015

  Han finalitzat les obres de remodelació de l’avinguda Paral·lel, que han permès guanyar un 56% d’espai per a vianants. L’actuació en el tram comprès entre la plaça Espanya fins a la plaça Drassanes ha incorporat 8.269 m2 més gràcies a la creació de les noves placetes al costat Eixample i a la transformació en espai de vianants de les cruïlles del Poble-sec. 

 • Un pas més cap a unes Glòries a velocitat humana
  26/01/2015

  La urbanització provisional té per objectiu dotar l'entorn d'espais per a usos i activitats veïnals i ciutadanes mentre es construeixen els túnels viaris i fins que no es desenvolupi la urbanització definitiva del projecte Canòpia Urbana. Tota la informació en el web www.bcn.cat/glories.

 • Timelapse de la urbanització provisional de la banda mar de la plaça de les Glòries
  08/01/2015

  Timelapse sobre l'evolució de les obres d'urbanització provisional de la banda mar de la plaça de les Glòries. S'inicien amb la finalització de la deconstrucció de l'anella (setembre de 2014), per acabar al desembre de 2014, coincidint amb la inauguració del Museu del Disseny del DHUB, en el marc del procés de transformació de l'entorn de Les Glòries.

 • La urbanització provisional de la meitat sud de les Glòries ja està enllestida
  11/12/2014

  La plaça de les Glòries està cada cop més plena de vida. Us convidem a anar-hi i gaudir dels nous espais provisionals. En aquest vídeo us expliquem què s'hi pot fer! Tota la informació a www.bcn.cat/glories

   

 • L'Eixample tindrà un interior d'illa singular
  05/12/2014

  El barri del Fort Pienc inaugura el mes de febrer un nou interior d'illa, l'espai d'Anaïs Napoleó, que es diferencia dels altres per estar inspirat en les estances d'un habitatge. El districte té actualment 45 interiors d'illa i al carrer Còrsega 195-197 ja se n'ha projectat un de nou. 

 • Can Batlló s’urbanitza i tindrà nous usos ciutadans
  28/10/2014

  Comencen les obres d'urbanització de Can Batlló després d'anys de demanda popular. És un espai que es vol obrir encara més al barri a través de la creació de nous usos ciutadans. Es faran nous aparcaments, blocs d'habitatge públic i s'hi instal•laran les oficines de l'àrea d'Hàbitat Urbà. 

 • La plaça del Sol es renova
  16/10/2014

  La plaça del Sol està immersa en les obres de remodelació que han de fer un rentat de cara a aquest espai. L’actuació més visible és l’eliminació de la pèrgola, però les obres també inclouen la renovació del paviment, del mobiliari urbà i de l’enllumenat. Està previst que la nova plaça estigui llesta al desembre.

 • Ciutat Vella reordena la Via Laietana per afavorir el pas dels vianants
  25/09/2014

  Les intervencions que ara es porten a terme inclouen la reordenació de les parades d'autocars turístics i la modificació de dos passos de vianants situats al tram central de l’avinguda per tal de facilitar el creuament de la via. També s’implanta una nova senyalització per a vianants a tot l’entorn, per afavorir itineraris a peu per tota la zona.

 • Enllestides les obres d'estiu a Barcelona
  28/08/2014

  Iniciem el mes de setembre amb un avenç considerable de les grans obres que es duen a terme, amb d’altres de menors de finalitzades i el trànsit normalitzat a la ciutat. L'Ajuntament dóna per acabades les 25 actuacions de millora que s’han fet a la xarxa viària durant l’estiu, de les 130 que es fan a tot Barcelona.

 • Barcelona aprofita l'estiu per accelerar grans obres
  30/06/2014

  Les obres d'estiu permetran avançar les actuacions iniciades als eixos viaris de l'avinguda Diagonal i del Paral·lel, el carrer de Balmes, el passeig de Sant Joan i les Glòries. El punt més conflictiu serà la cruïlla entre el carrer de Balmes i l'avinguda de Diagonal al confluir-hi durant uns dies d'agost dues actuacions.

 • La plaça Gal·la Placídia guanya espai públic per a vianants i zones de lleure
  28/06/2014

  Els veïns dels districtes de Gràcia i de Sarrià-Sant Gervasi ja disposen de 7.600 metres quadrats d'espai de lleure després de 8 mesos d'obres.

 • Reneix la plaça dels Eucaliptus, a Nou Barris
  21/06/2014

  Els veïns i veïnes poden gaudir ara d'un espai de trobada nou de 3.000 metres quadrats, configurat com a plaça oberta als carrers d'Escolapi Càncer i Sant Feliu de Codines. L'espai reneix completament transformat, amb l'objectiu de regenerar la zona i convertir-se en un eix cívic.

 • Horta recupera la plaça d'Eivissa
  21/06/2014

  Els veïns d'Horta han celebrat aquest cap de setmana la reobertura de la plaça d'Eivissa, reurbanitzada per donar prioritat als vianants.
   

 • A partir del 15 de juny, modificacions en el trànsit a Glòries per l'avanç de les obres
  11/06/2014

  El diumenge 15 de juny té lloc el canvi de fase en les obres d'enderroc de l'estructura costat muntanya de les Glòries, un cop completat l'enderroc de la banda mar i la urbanització de la Gran Via en superfície. Així doncs, s'obre al trànsit la sortida de Barcelona per la Gran Via per la seva calçada definitiva en superfície i, per tant, el trànsit per dalt de l'anella viària quedarà suprimit definitivament. Durant tot el cap de setmana tenen lloc els treballs previs de senyalització horitzontal i vertical. Més informació a www.bcn.cat/glories.

 • Com serà la reforma de la Diagonal
  30/05/2014

  Recreació virtual del procés d'execució de les diferents fases de la reforma de l'avinguda Diagonal, en el tram comprés entre la plaça Francesc Macià i el passeig de Gràcia. Per més informació, www.bcn.cat/diagonal

 • Barcelona aspira a convertir les gran avingudes en "smart"
  21/05/2014

  La ciutat s’ha dotat d’un pla director de les TIC que ha de servir per ordenar el desplegament d’infraestructures "smart" a l’espai públic.

 • Aprovat el projecte de coberta de les vies a Sants
  19/05/2014

  S'ha aprovat i licitat el projecte d'urbanització de la coberta de les vies de Sants, que es convertirà en un nou pulmó verd i espai de passeig.

 • Es reactiva la reurbanització de la plaça de la Gardunya
  19/05/2014

  Les obres tenen per objectiu convertir la zona en un nou espai del centralitat del Raval i inclouen l'ampliació de la part posterior del mercat de la Boqueria.

 • Les Corts estrena la primera cruïlla intel·ligent de la ciutat
  08/05/2014

  Situada a Gran Via de Carles III amb Travessera de Les Corts, regula automàticament el flux de vianants i vehicles en funció de la demanda que hi hagi en cada moment. El sistema incrementa la seguretat viària i redueix els temps d'espera amb el semàfor en vermell.

 • Més espai per a vianants al nou Paral·lel
  14/04/2014

  L'avinguda del Paral·lel encara la seva remodelació, uns treballs que la convertiran en una via de referència a la ciutat, amb més espai per als vianants. Es contempla la creació de sis noves places a les actuals illetes al costat Eixample, el trasllat del carril bici al centre de la via i la millora de la il·luminació.

 • Comencen les obres a l'antic edifici de l'ONCE
  08/02/2014

  Situat al carrer Calàbria 66, l'edifici albergarà equipaments municipals i espais veïnals. La primera fase consisteix en buidar l'interior i enretirar elements de l'estructura.

 • La proposta guanyadora per a transformar les Glòries aposta per la natura
  07/02/2014

  La proposta guanyadora pren el nom de 'Canòpia Urbana', i el jurat l'ha triat per unanimitat perquè crea un espai amb caràcter propi sense precedents a la ciutat.

 • La reforma de la Diagonal
  19/12/2013

  La reforma de la Diagonal s'aborda en una sola fase en el tram comprès entre les places de Joan Carles I i Francesc Macià. Està previst que les obres comencin aquest primer trimestre de 2014. S’amplien les voreres, s'hi ubica un carril bici, aparcaments de motocicletes i un carril per a vehicles de serveis per facilitar la càrrega i descàrrega de mercaderies. Els carrils centrals es mantenen tal com fins ara per garantir la mobilitat en transport privat. Tot plegat perquè la nova Diagonal esdevingui un carrer amable per caminar-hi i se'n potenciï el comerç.

 • Urbanització de la ronda General Mitre entre els carrers Balmes i Mandri
  15/10/2013

  Les obres, que comporten l'eliminació del pas soterrat existent a l'altura del carrer Muntaner, tenen per objectiu convertir aquest tram en un bulevard amb més espai per al transport públic i per als vianants, amb voreres més amples, un increment dels passos zebra, escales mecàniques al carrer Berlinès i la millora del carrer Camp (entre la ronda del Mig i el carrer Sant Màrius). Amb aquesta actuació es completa la remodelació de la ronda General Mitre des de la plaça Lesseps fins a la Via Augusta.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió