Servei d'informació d'obres

Afectacions a la mobilitat per les obres del nou carril bici de Sant Andreu i La Sagrera

24/05/2022 - 15:12

Carril bici. L'execució del carril bici comportarà alteracions a la mobilitat en diversos punts durant els mesos que durin les obres.

Amb una durada prevista de vuit mesos, la nova via ciclista tindrà una longitud d’1,7 quilòmetres i la seva execució comportarà alteracions a la mobilitat en diversos punts durant els mesos que durin les obres.

En una primera fase, fins al juliol, es faran actuacions prèvies, com retallar i ampliar les voreres i crear illetes. Entre l’agost i l’octubre està prevista la segona fase, en la qual s’implantarà el carril bici, s’hi instal·laran els separadors, se senyalitzarà la zona i s’hi col·locaran els semàfors.

Principals afectacions a la mobilitat

Del 23 de maig al 10 de juny, s’ocuparà un carril del carrer del Clot entre els carrers d’Espronceda i de Felip II. Es mantindrà un carril de circulació en sentit Llobregat i dos en sentit Besòs.

Del 7 de juny a l’11 de juliol, aquestes afectacions passaran al tram del carrer del Clot entre els carrers de Mallorca i d’Espronceda.

Del 23 de maig al 15 de juny, quedarà un únic carril de circulació al carrer Gran de Sant Andreu en sentit Llobregat a partir de la cruïlla amb el carrer de Josep Estivill. En sentit Besòs, la circulació es realitzarà pel carrer de Berenguer de Palau – Baixada de la Sagrera.

Del 23 de maig al 17 de juny, afectacions al carrer del Pare Manyanet entre els carrers de Virgili i de Josep Soldevilla. S’ocuparà un carril de circulació de manera que hi haurà dos carrils de circulació en sentit mar. I del 7 de juny al 15 de juliol, al tram del carrer entre els carrers de Santa Coloma i Gran de Sant Andreu, quedaran habilitats un carril de circulació per sentit.

Del 13 de juny al 15 de juliol, es mantindrà un sol carril de circulació a la zona entre els carrers de Berenguer de Palau i del Pare Manyanet.

Del 15 de juny al 8 de juliol, quedarà restringida la circulació al carrer Gran de la Sagrera a un sol carril de circulació per a cada sentit, un cop passada la cruïlla amb el carrer d’Hondures.

Un projecte ambiciós

S’estendrà per diversos carrers del barri de la Sagrera, entre els carrers de Josep Estivill i de Ferran Turné, i connectarà els barris de Sant Andreu i la Sagrera amb Sant Martí. A més, permetrà la connexió en bicicleta amb l’Eixample a través del nou carril bici del carrer de Mallorca, previst també per a aquesta tardor.

L’actuació té una inversió d’1,1 milions d’euros i forma part de l’estratègia per ampliar la xarxa de carrils bici a la ciutat en més de 32 quilòmetres fins al 2023.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió