Servei d'informació d'obres

Afectacions a la mobilitat per obres durant les festes de Nadal

23/12/2020 - 10:32

Obres. Aquestes últimes setmanes de desembre i la primera de gener, hi haurà algunes afectacions per obres a la ciutat.

Aquestes últimes setmanes de desembre i la primera de gener, hi haurà afectacions mínimes per obres a la ciutat. Destaquen les ampliacions de vorera i reordenació de carrils en diversos punts de la ciutat i la cobertura del pou i la reurbanització en superfície de la zona de la futura estació de Mandri de l'L9.

Obres a la futura estació de Mandri de l’L9 de metro

Per tal de realitzar la cobertura del pou de l’estació de Mandri de l’L9 de metro i la reurbanització en superfície de part de la zona, el dia 30 de desembre quedaran tallades la vorera costat Llobregat i el carril en sentit mar del carrer Mandri.

Per procedir a les implantacions, s’anul·laran les places d’aparcament en zona blava i les places de moto i es traslladarà la parada de bus del V13 i l’N8 a la vorera mar del passeig de la Bonanova, entre els carrers Mandri i Sant Delfí.

En el marc d’aquesta mateixa actuació, el dia 31 de desembre també hi haurà afectacions al passeig de la Bonanova per l’ocupació de la vorera i del carril dret costat mar en sentit Besos. Es traslladarà la parada de bus que afecta a les línies 70, 123, H4, V11 i N8 al tram del mateix passeig, entre els carrers Ganduxer i Horaci.

Obres del clavegueram del carrer Porto

Al districte d’Horta-Guinardó, entre el 4 de gener i el 12 de febrer es realitzarà una actuació de rehabilitació al tram de clavegueram del carrer Porto, entre el carrer Lisboa i la plaça de l’Estatut. Hi haurà algunes afectacions a la mobilitat per l’ocupació de la vorera i el tall del carril de serveis i part del carril de circulació banda muntanya.

Noves senyalitzacions viàries

També s’aprofitaran aquestes properes setmanes de Nadal per realitzar actuacions consistents en la millora de la mobilitat a la ciutat.

Entre el 27 i el 30 de desembre es farà nova senyalització vertical i horitzontal per reordenar carrils i realitzar noves distribucions viàries al passeig Sant Joan Bosco, entre la plaça Prat de la Riba i el carrer Manuel de Falla; al carrer Francesc Carbonell, entre el passeig Sant Joan Bosco i el carrer Benet Mateu, i a la cruïlla de l’avinguda Vallcarca amb l’avinguda Esteve Tarrades.

Ampliació de voreres

Per a realitzar ampliacions de vorera i millorar els espais de vianants, es realitzaran obres, entre el 28 i el 31 de desembre, a l’entorn de la Ronda del Guinardó i el carrer Mas Casanova; al carrer de Constança, just abans de l’accés al centre comercial de l’Illa Diagonal;  al passeig de Joan de Borbó, entre els números 16 i 18, i a Via Favència, abans d’arribar a la plaça de Karl Marx.

Finalment, en el marc del pla d’adaptació de l’espai públic i la mobilitat a un nou escenari per a la recuperació de la ciutat després de l’emergència sanitària generada per la covid-19, del 17 al 30 de desembre es continuarà amb les obres d’ampliació de vorera a Ronda Universitat, entre Rambla Catalunya i la plaça Universitat amb l’ocupació dels dos carrils bus de la banda muntanya.

Recordem que la millor manera de moure’s aquestes festes és a peu, amb transport públic o amb bicicleta. Alhora, es recomana planificar els desplaçaments i evitar els entorns en què es desenvolupen les obres.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió