Servei d'informació d'obres

Afectacions de la mobilitat per obres previstes per a les properes setmanes

29/01/2021 - 16:42

Obres. Aquest mes de febrer s'inicien diverses actuacions de millora als carrers de la ciutat, uns treballs que comportaran afectacions de la mobilitat.

Aquest mes de febrer s'inicien diverses actuacions de millora als carrers de la ciutat, així com de serveis, amb treballs que comportaran afectacions de la mobilitat. També hi haurà treballs nocturns de neteja de túnels viaris a les rondes.

Urbanitzacions

En el marc de les obres de construcció del nou Mercat Municipal de Sant Andreu, l’1 de febrer s’inicien els treballs de reurbanització de tota la plaça del Mercadal, tant els vials que envolten el futur edifici del mercat, com l’espai sota porxada (de façana a façana).

L’actuació es divideix en sis fases, i en totes es deixarà habilitat un pas de vehicles i vianants per garantir l’accés als habitatges i comerços adjacents. La primera fase serà de l’1 de febrer al 12 de març al costat Besòs de la plaça, amb tall de circulació en l’àmbit d’obra, entre els carrers del Mercat i de Vintró. Està previst que les obres acabin el 30 de juny.

Manteniment de túnels urbans

Durant les properes setmanes continuen els treballs de neteja de túnels de les rondes amb talls nocturns:

 • El diumenge 7 de febrer: Nus de la Trinitat, túnel del Bon Pastor, Potosí i Baró de Viver sentit Llobregat i Besòs, carrils lent i central; túnel del Nus de la Trinitat sentit Llobregat, carril ràpid. Talls ordinaris, sense necessitat de desviament extraordinari.
 • Del dilluns 8 de febrer al dijous 11 de febrer: ronda del Litoral, túnel de Colom, Moll de la Fusta i pla de Palau, sentit Llobregat i Besòs. Tall total amb desviament en les sortides i incorporacions 21 i 22.
 • El diumenge 14 de febrer: ronda del Litoral, túnel del Bon Pastor, Potosí i Baró de Viver sentit Llobregat i Besòs, carrils ràpids. Tall ordinari, sense necessitat de desviament extraordinari.
 • El diumenge 14 de febrer: ronda de Dalt, sortida 1 sentit Besòs. Tall ordinari, sense necessitat de desviament extraordinari. Nus de la Trinitat, túnel del Nus de la Trinitat sentit Llobregat, carril lent. Tall ordinari, sense necessitat de desviament extraordinari.
 • Del dilluns 15 de febrer al dijous 18 de febrer: ronda del Litoral, túnel del Poblenou – Vila Olímpica, sentit Besòs i Llobregat. Tall total amb desviament en les sortides i incorporacions 22 i 24.
 • El diumenge 21 de febrer: ronda del Litoral, sortida 20 sentit Llobregat, sortida 21 sentit Besòs i incorporació 21 sentit Llobregat. Talls ordinaris, sense necessitat de desviament extraordinari.
 • El diumenge 21 de febrer: ronda de Dalt, incorporació 7 sentit Besòs i sortida 11 sentit Llobregat. Talls ordinaris, sense necessitat de desviament extraordinari.
 • El dilluns 22 de febrer: ronda del Litoral, túnel Jordà sentit Llobregat i Besòs. Tall total amb desviament en les sortides i incorporacions 5 i 6.
 • El dimarts 23 de febrer i dimecres 24 de febrer: ronda de Dalt / C-32, túnel Thau – Cervantes – MMEE – Can Clota sentit Llobregat i Besòs, tots els carrils (per dies). Tall ordinari, sense necessitat de desviament extraordinari.

Creuaments elèctrics

A Gràcia i Horta-Guinardó es duen a terme diversos treballs d’execució d’una rasa de serveis elèctrics per creuament de carrer als carrers següents:

 • Sant Antoni Maria Claret, 20 (districte de Gràcia). 6 i 13 de febrer.
 • Passeig de Maragall, 167 i carrer del Segle XX, 16-18 (districte d’Horta-Guinardó). 6, 7 i 20 de febrer.
 • Sant Antoni Maria Claret, 81 (districte d’Horta-Guinardó). 20 i 27 de març.

Actuacions al clavegueram

A Sarrià – Sant Gervasi, s’inicien els treballs per a la realització de dos claveguerons particulars al carrer de Balmes. L’actuació de Balmes, a l’altura de la plaça de John F. Kennedy, tindrà lloc entre el 15 de febrer i el 22 de març, amb afectacions de la via pública, mentre que l’altra actuació al carrer de Balmes, a l’entorn del 262, tindrà lloc entre el 15 de febrer i el 8 de març, també amb afectacions de la via pública.

A Sant Martí, s’inicien els treballs per a la realització d’un clavegueró particular al carrer de Sancho de Ávila, entre Pamplona i Àlaba. L’actuació es durà a terme entre el 8 i el 22 de febrer, amb ocupació de vorera, carril bici i part del carril de circulació banda muntanya.

A Ciutat Vella, continuen els treballs de millora a la xarxa de clavegueram del carrer dels Templers, una actuació associada a les obres d’urbanització, acabades recentment, dels entorns de la plaça de Sant Miquel. Està previst que l’actuació acabi el 12 de febrer.

Noves edificacions

A l’Eixample, s’inicien les obres de construcció d’un edifici de 24 habitatges al lateral banda muntanya de la gran via de les Corts Catalanes, 567. L’afectació global de la via pública comporta l’ocupació del bulevard costat muntanya de la Gran Via, davant de l’obra, i del carril bus, carril bici i vorera costat muntanya, durant la implantació de la marquesina/pont. L’execució es dividirà en diverses fases, del 20 de febrer al 31 de desembre.

A Sant Martí, continuen els treballs d’edificació a la cantonada de l’avinguda d’Icària amb el carrer de Badajoz, banda muntanya, costat Llobregat. El termini de l’actuació estarà comprès entre l’1 de febrer i el 31 de maig, amb afectacions de la via pública.

Altres obres

A Sants-Montjuïc, es fan els treballs de creació d’un nou accés, des del carrer Número 3 a l’àmbit D-Factory del Sector BZ a la Zona Franca, així com l’habilitació d’un carril bici que permeti connectar el carril bici del carrer A amb el futur carril bici del carrer E i la seva prolongació dins el sector esmentat. L’actuació es dividirà en tres fases entre el 25 de gener i el 19 de març, amb afectacions de la via pública en l’àmbit de l’obra.

A Sant Martí, es duen a terme els treballs per a la connexió elèctrica per al nou edifici situat al carrer d’Àlaba, 135-151. L’actuació constarà de dues fases, una primera de l’1 al 22 de febrer, amb afectació de la via pública, i una segona fase el cap de setmana del 20 i 21 de febrer, amb afectació de la via pública i la calçada.

A Gràcia, es duen a terme els treballs de substitució d’un tram de les escales mecàniques de la baixada de la Glòria, situades entre els carrers de Verdi i Sostres. L’actuació es durà a terme de l’1 de març al 19 d’abril i es dividirà en tres fases, amb afectacions puntuals en l’àmbit de les obres.

A Ciutat Vella, es fan treballs d’impermeabilització exterior dels paraments de la galeria de servei del Moll de la Fusta, que discorre per sota del passeig de Colom, entre el Portal de la Pau i la via Laietana. L’afectació de la via pública comprendrà l’ocupació dels dos carrils de circulació costat dret, de la calçada banda mar (sentit Besòs), i part de la vorera banda mar del passeig de Colom. L’actuació està prevista del 4 de febrer al 5 de maig.

També a Ciutat Vella, s’inicien els treballs per fer una nova canalització per renovació de la xarxa actual, que anirà per la vorera lateral banda mar del carrer del Carme, entre els números 1 i 79. L’actuació es dividirà en quatre fases, la primera de les quals serà al tram que va des del carrer de Maria Aurèlia Capmany fins al carrer d’en Roig, i es farà entre l’1 i el 22 de març, amb tall de circulació en l’àmbit de l’obra. La segona fase serà en el tram que va des del carrer d’en Roig fins al carrer del Doctor Dou, i es farà entre el 22 de març i el 26 d’abril, amb tall de circulació en l’àmbit de l’obra. Les altres dues fases queden pendents de determinar a mesura que avancin les obres.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió