Servei d'informació d'obres

Notícies

Afectacions a la mobilitat per treballs de pavimentació a la ciutat

02/08/2020 - 11:59h. - Ecologia Urbana -

Aquest mes d’agost es pavimenten els túnels de Maria Cristina i de la Ronda del General Mitre, a la Ronda del Mig, i el costat muntanya de la plaça d’Alfonso Comín. Les tasques tindran lloc el 8 i 9 d’agost en horari diürn i comportaran afectacions a la circulació. També hi hauran actuacions de renovació d’asfalt a dos trams de carril bus de la ciutat, a la travessera de Gràcia i a l’avinguda Diagonal.

Habitualment s’aprofita el període de vacances en el qual es dona un escenari de menor mobilitat viària, amb poca activitat docent i esportiva, per realitzar intervencions amb l’objectiu de generar un menor impacte i menys molèsties a la ciutadania.

En aquest marc, l’Ajuntament de Barcelona realitzarà pavimentacions per millorar l’estat i la seguretat de les vies de la ciutat. Es tracta d’intervencions de curta durada però que tenen una afectació important a la mobilitat.

Enguany, destaquen les següents actuacions:

Túnel de Maria Cristina i de la Ronda General Mitre (Ronda del Mig)

Les tasques es duran a terme des de les 10.00 hores del 8 d’agost fins a les 17.00 hores del 9 d’agost i comportaran el tall total dels dos túnels. Primer es faran treballs de fressat per continuar, posteriorment, amb les tasques de reg i aglomerat i el repintat de la senyalització.

Durant aquell cap de setmana es faran els desviaments corresponents: en sentit descendent pel lateral de la Ronda General Mitre i en sentit ascendent, per la sortida de la Ronda del Mig a l’avinguda Diagonal.

Plaça d’Alfonso Comín

En aquest punt, les tasques es faran els dies 7 i 8 d’agost al costat muntanya de la plaça d’Alfonso Comín, entre la incorporació del carrer d’Esteve Terrades i l’entrada de la Ronda  de Dalt número 6, sentit Llobregat. En total es pavimentarà una superfície de 3.999 m2.

A causa de l’actuació es prohibirà el pas del trànsit a la meitat muntanya de la plaça, comportant també el tall de les entrades 6 de la Ronda de Dalt, tant en sentit Llobregat com en sentit Besòs.

Entre les 8.00 i les 12.00 hores també restarà tallat el tram de la calçada muntanya del passeig de la Vall d’Hebron, entre la carretera de l’Arrabassada i el carrer Collserola, i els carrils d’incorporació al passeig de la Vall d’Hebron des de la plaça.

A nivell de transport públic les obres comportaran afectacions a les línies H2, H4, V17, V19, 123, 124 i 131, que modificaran el seu recorregut habitual. Restaran anul·lades les parades ubicades a la plaça Alfons Comín i al tram del passeig de la Vall d’Hebron comprès entre la mateixa plaça i l’avinguda Vallcarca.

Treballs de pavimentació en carrils bus

També hi ha previstes actuacions per renovar l’asfalt de carrils bus de vies importants de la ciutat com la travessera de Gràcia, entre els carrers Balmes i Santaló o l’avinguda Diagonal, entre la plaça Maria Cristina i el carrer Pere Duran Farell.

En la primera actuació, al carrer Balmes, els treballs tindran lloc del 3 a l’11 d’agost i implicaran el tall del carril bus. La circulació de les línies de bus D40 i 27 es desviarà pel carrer Balmes, l’avinguda Diagonal i la plaça Francesc Macià.

Durant les tasques de fresat i aglomerat s’haurà de tallar el carril de circulació adjacent en sentit contrari. També s’ocuparà un tram del carrer de Casanova, entre l’avinguda Diagonal i travessera de Gràcia.

En el cas del carril bus de l’avinguda Diagonal, les tasques es faran els dies 22 i 23 d’agost i durant els treballs de fresat i aglomerat quedaran afectats tres carrils en sentit Llobregat. El lateral muntanya de l’avinguda Diagonal restarà tallat des de la plaça Pius XII, així com les cruïlles del doctor Ferran i de Pere Duran Farrell.

Treballs a la Via Laietana

A més, a partir del 3 d’agost i fins al 4 d’octubre, a la Via Laietana es faran treballs a la via pública que comportaran afectacions a la mobilitat.

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió