Servei d'informació d'obres

Afectacions per obres a la Meridiana els propers caps de setmana de maig

09/05/2022 - 08:48

En concret, les actuacions es duran a terme al tram comprès entre el carrer de Mallorca i els carrers de Navas de Tolosa i de Josep Estivill.

En concret, les actuacions es duran a terme al tram comprès entre el carrer de Mallorca i els carrers de Navas de Tolosa i de Josep Estivill.

Les obres de millora de l’avinguda Meridiana engeguen una nova etapa, la qual cosa comportarà afectacions notables durant dos caps de setmana del mes de maig. En concret, les actuacions es duran a terme al tram comprès entre el carrer de Mallorca i els carrers de Navas de Tolosa i de Josep Estivill.

Primera fase

El cap de setmana del 14 i 15 de maig, en horari de 8 a 20.00 hores dissabte i 9 a 20.00 hores diumenge, s’executarà la primera fase de les obres. Per fer-ho, s’ocuparan dos dels tres carrils de què disposa la calçada muntanya de l’avinguda Meridiana (sentit entrada de Barcelona), tallant el carril bus i el carril central en el tram indicat. Restarà en tot moment un carril de circulació habilitat.

Quedaran afectades una sèrie de cruïlles de l’avinguda Meridiana amb els següents carrers:

  • Cruïlla amb el carrer de Navas de Tolosa: quedarà habilitat només un carril de circulació en sentit descendent. Podran circular en els dos sentits les bicicletes.
  • Cruïlla amb el carrer de Tomàs Padró: es mantindrà habilitat l’accés, amb talls puntuals per treballs d’obra.
  • Cruïlla amb el carrer de Trinxant: es tallarà per complet la circulació de vehicles. Es deixarà pas únicament a les bicicletes, en els dos sentits. Afectarà a les línies V25 i 192 de d’autobús, que modificaran lleugerament el seu recorregut.
  • Cruïlla amb el carrer de Nació: es mantindrà la sortida habilitada, amb talls puntuals per treballs d’obra.
  • Cruïlla amb el carrer de Mallorca: s’habilitarà un sol carril de circulació, per la banda mar, i es mantindrà el carril bici.

Durant aquesta primera fase restarà fora de servei la parada Meridiana – Navas de Tolosa (codi 1908), que afecta les línies V25 i 62 del Bus.

L’itinerari recomanat pels vehicles en aquesta fase és pel carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Carril bici central

Durant el dilluns 16 de maig es realitzaran treballs per a l’execució del carril bici central a l’avinguda Meridiana. No hi haurà afectacions al trànsit a excepció de talls puntuals per entrada i sortida de vehicles d’obra.

Quedarà tallat el gir a l’esquerra dels autobusos des de l’avinguda Meridiana, sentit sortida, cap al carrer de Trinxant. Així, aquesta desviació quedarà afectat des del dissabte 14 de maig a les 8 hores fins el dilluns 16 a les 12 hores.

Segona fase

El cap de setmana del 21 i 22 de maig, en horari de 8 a 20 hores dissabte i 9 a 20 hores diumenge, s’executarà la segona fase de les obres. Per fer-ho, s’ocuparan dos dels tres carrils de què disposa la calçada mar de l’avinguda Meridiana (sentit sortida de la ciutat), tallant el carril bus i el carril adjacent en el tram indicat. Restarà en tot moment un carril de circulació habilitat.

Quedaran afectades una sèrie de cruïlles de l’avinguda Meridiana amb els següents carrers:

  • Cruïlla amb el carrer de Mallorca: quedarà habilitat un sol carril de circulació, per la banda mar, i es tallarà el carril bici. Les bicicletes es desviaran pel pas de vianants.
  • Cruïlla amb el carrer de Trinxant: es mantindrà l’accés habilitat, amb talls puntuals per treballs d’obra. Les línies V25 i 192 de d’autobús segueixen modificant lleugerament el recorregut.
  • Cruïlla amb el carrer de Múrcia: es mantindrà l’accés habilitat, amb talls puntuals per treballs d’obra.
  • Cruïlla amb el carrer de Navas de Tolosa: restarà habilitat un sol carril de circulació i s’habilitarà el pas de les bicicletes en tots dos sentits.
  • Cruïlla amb el carrer de Palència: es mantindrà la sortida habilitada, amb talls puntuals per treballs d’obra.

La nit del 22 al 23 de maig es realitzaran treballs de 22:30 a 5:30 hores, mantenint habilitat un carril en sentit sortida.

No es veurà afectada la parada Meridiana – Josep Estivill (codi 705), propera a la zona afectada.

L’itinerari recomanat pels vehicles en aquesta fase és pel carrer de València.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió