Servei d'informació d'obres

Comencen les obres als carrils bus de les avingudes Diagonal i d'Esplugues

16/11/2020 - 12:19

Mobilitat i transports. Es creen nous carrils bus d'entrada i sortida a la ciutat per l'avinguda Diagonal i l'avinguda d'Esplugues.

A partir d'aquesta setmana s’inicien noves intervencions de millora de la xarxa de bus de la ciutat, en una clara aposta per potenciar aquest mode de transport i fer-lo més eficient. Entre elles destaquen nous trams de doble carril a la Diagonal i a la Gran Via. També han començat els treballs per sumar aquest nou carril bici de 4,8 km de longitud al carrer Aragó. La nova infraestructura permetrà travessar tot l’Eixample i connectar amb els carrils bici de les vies transversals. L’objectiu de les intervencions és avançar cap a una ciutat més sostenible, segura i saludable a partir de potenciar els desplaçaments a peu, en transport públic o en bicicleta.

Av. Diagonal (Pius XII a Zona Universitària)

S’implanta un segon carril bus de sortida de la ciutat substituint un carril de circulació, que permeti que els busos sense parades puguin avançar els que estan parats. La secció actual és d’un carril bus i un de circulació per a cada sentit i tres carrils centrals reversibles (habitualment hi ha tres carrils de trànsit en sentit Llobregat i dos carrils en sentit Besòs). Amb la intervenció, la secció quedarà configurada amb dos carrils bus i dos carrils de circulació, en sentit Llobregat i un carril bus i dos de circulació, en sentit Besòs.

L’actuació començarà el dilluns 23 de novembre i acabarà el 25 del mateix mes. Els treballs es duran a terme en horari nocturn, afectant dos carrils de circulació. Durant les obres es mantindrà el carril bus existent i un carril de circulació en sentit Llobregat i no s’afectarà el sentit Besòs. El transport públic no tindrà afectació.

Av. Esplugues

En aquesta via es crea un nou carril bus d’entrada a la ciutat substituint un carril de circulació. Així, s’habilita un carril exclusiu per a bus a la calçada sentit Besòs de l’av. d’Esplugues, sobre la Ronda de Dalt, en el tram entre la glorieta del Roserar del parc de Cervantes i el carrer González Tablas. La secció actual consta de dos carrils de circulació i carril de serveis; amb l’obra prevista es reservarà el carril dret de circulació pels autobusos.

La intervenció s’iniciarà el dilluns 30 de novembre i està previst que duri fins el dia 3 de desembre. Les tasques es faran en horari diürn i comportaran la supressió d’un carril de circulació.

Nous carrils bici

D’altra banda, comencen les obres a un nou carril bici del carrer d’Aragó que serà un eix principal de la xarxa ciclista i s’unirà a d’altres carrils bici per consolidar-ne la connectivitat. Serà unidireccional, de l’avinguda Meridiana al carrer de Tarragona en sentit Llobregat, i s’ubicarà a l’esquerra de la calçada, a la banda de mar. Per crear-lo, s’elimina un carril de circulació de trànsit.

Entre el novembre i el gener del 2021, els principals treballs que s’executaran són: la senyalització del carril, el desplaçament del carril de serveis i els treballs de pintura. L’actuació s’emmarca en la reorganització de la mobilitat del model d’espai públic de la Superilla Barcelona, que també té com a objectiu millorar les vies de la xarxa bàsica.

Altres carrils bus nous 

El tram de la Gran Via, entre el passeig de Gràcia i el carrer de la Marina, sumarà un nou carril bus. S’elimina un carril de circulació al trànsit, que passen de quatre a tres, i hi haurà dos carrils per als busos i els taxis. També es crearà un carril bus entre el carrer de la Marina i el carrer de Lepant. Les obres es faran en horari nocturn del 16 al 19 de novembre.

Millores als accessos de l’estació del Nord i l’estació de Sant Andreu Arenal

S’actuarà per millorar la regulació de la sortida de busos de l’estació del Nord, incrementar la seguretat dels vianants i reduir el trànsit dels autobusos pel barri, que sortiran del carrer de Sardenya. Les actuacions es faran del 16 al 20 de novembre.

A l’estació de Sant Andreu Arenal es crearà un carril a l’avinguda Meridiana d’entrada a la ciutat, que permetrà una incorporació directa a l’estació d’autobusos. Les obres es realitzaran del 17 al 29 de novembre.

 

 

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió