Servei d'informació d'obres

Comencen les obres d'implantació de tres nous carrils bici

28/11/2021 - 10:55

Obres. El 29 de novembre comencen els treballs d'implantació de carrils bici a tres vies estratègiques: l'avinguda Diagonal, la gran via de les Corts Catalanes i la Ronda Guinardó.

Comencen els treballs d'implantació de carrils bici a tres punts estratègics de la ciutat: l'avinguda Diagonal, la Gran Via de les Corts Catalanes i la Ronda Guinardó. En tots tres casos, les obres s'allargaran fins al primer trimestre de 2022. Tanmateix, els treballs s'aturaran del 27 de desembre al 9 de gener amb motiu de les vacances de Nadal.

Comencen les obres d’implantació dels primers carrils bici programats per ampliar la xarxa ciclista durant els propers mesos.

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora d’11,7 quilòmetres dels existents, per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta.

El carril bici de gran via de les Corts Catalanes baixa a la calçada

A l’Eixample, es realitzen els treballs per a la implantació d’un carril bici a la gran via de les Corts Catalanes, entre els carrers de Pau Claris i Marina. El carril bici s’implantarà als laterals mar i muntanya de la Gran Via, pel costat que dona a la mitjana central, deixant un carril per a serveis a la dreta del carril bici.

L’actuació es programa en dos trams i en dues fases, entre el 29 de novembre i l’11 de març de 2022.

La primera fase es realitza del 29 de novembre al 4 de febrer de 2022, i consisteix en la implantació del carril bici al primer tram, entre Roger de Flor i Marina. Del 20 de desembre al 9 de gener les obres restaran sense activitat per afavorir l’activitat comercial. Entre el 10 i el 28 de gener, es farà un tall total dels laterals de la Gran Via, entre Roger de Flor (sentit Besòs) i la cruïlla amb Marina (sentit Llobregat).

La segona fase es realitzarà de l’1 de febrer a l’11 de març de 2022, i consisteix en la implantació del carril bici al segon tram, entre Pau Claris i Bailèn. Entre el 14 de febrer i el 4 de març, es farà un tall total dels laterals de la Gran Via, a cruïlla amb Pau Claris (en sentit Besòs), i a cruïlla amb Bailèn (en sentit Llobregat).

Nou tram en calçada a l’avinguda Diagonal zona nord

A Les Corts, es realitzen les obres d’implantació d’un carril bici de doble sentit a l’avinguda Diagonal, entre la plaça Pius XII fins a la facultat d’Empresarials.

L’actuació es divideix en tres fases i tres trams, entre el 29 de novembre i el 2 de març de 2022.

Al primer tram, situat entre la facultat d’Empresarials i el carrer John Maynard Keynes, el carril bici s’implantarà al vial lateral costat muntanya de l’avinguda Diagonal, eliminant els cordons de serveis de tots dos costats, i creant un carril bici de doble sentit de 5 metres d’amplada.

Al segon tram, entre John Maynard Keynes i Pere Duran Farell, el carril bici s’implantarà en el tram de vorera adossada a façana del Palau Reial, executant una nova pavimentació pels trams de sauló existents.

I al tercer tram, entre Pere Duran Farell i la plaça Pius XII, el carril bici s’implantarà al vial lateral costat muntanya de l’avinguda Diagonal, eliminant els cordons de serveis de tots dos costats i creant un carril bici de 5 metres d’amplada.

La primera fase es realitzarà del 29 de novembre al 31 de gener de 2022, i consisteix en l’execució de l’obra civil al primer i segon tram, encara que les obres restaran sense activitat entre el 27 de desembre i el 2 de gener de 2022.

En aquesta fase hi haurà tall del lateral de l’avinguda Diagonal, a l’alçada de John Maynard Keynes, i tall del carrer Alfambra, a l’alçada del vial lateral muntanya de l’avinguda Diagonal.

La segona fase es realitzarà del 31 de gener al 2 de març de 2022, i consisteix en l’execució de l’obra civil al primer i tercer tram.

La tercera fase es realitzarà del 31 de gener al 2 de març de 2022, i consistirà en la senyalització vertical i horitzontal de tots els trams de l’obra.

Nou carril bici a la Ronda Guinardó

Al districte d’Horta-Guinardó, es realitzen els treballs per a la implantació del carril bicicleta a la Ronda Guinardó, entre els carrers Vinyals i Cartagena.

L’actuació consta de dos carrils bici unidireccionals tocant vorera, amb una longitud d’uns 740 metres cadascun. Aquests treballs generaran diverses obres complementàries, com una nova distribució semafòrica, així com el fressat i aglomerat del nou carril bicicleta.

La primera fase es realitzarà del 29 de novembre a l’11 de gener de 2022 i es treballarà en l’execució de l’obra civil i la mecànica dels nous semàfors entre els carrers de Cartagena i Telègraf, amb ocupació puntual de les voreres en l’àmbit de les obres.

Els treballs s’aturaran del 27 de desembre al 9 de gener amb motiu de les vacances de Nadal.

En aquesta fase també es treballarà, del 30 de novembre al 17 de desembre, en realitzar nous guals a la cantonada de la Ronda del Guinardó amb el carrer de Cartagena.

La segona fase es realitzarà del 12 de gener al 22 de febrer de 2022, i es treballarà en l’execució de l’obra civil complementària i mecànica dels nous semàfors entre el carrer del Telègraf i el carrer de Vinyals, amb ocupació puntual de les voreres en l’àmbit de les obres.

La xarxa ciclista s’amplia a la Zona Franca

A banda d’aquests tres carrils bici, a Sants-Montjuïc, també es realitzen els treballs per a la implantació d’un carril bici al carrer 1, costat Besòs, de la Zona Franca.

Les obres es programen entre el 30 de novembre i el 30 de març de 2022, i es dividiran en quatre fases, amb tall total al ramal de connexió del carrer 1 cap al carrer 62 el dia 30 de novembre i del 9 al 18 de març de 2022, i tall total del carrer 60 el 9 de desembre.

 

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió