Servei d'informació d'obres

Comencen les obres d'implantació d'un radar de tram al Túnel de Badal

23/04/2021 - 16:11

Obres. Aquest cap de setmana s'inicien els treballs d’implantació d’un radar de tram al Túnel de Badal, amb afectacions a la circulació de vehicles.

Aquest cap de setmana s'inicien els treballs d’implantació d’un radar de tram al Túnel de Badal, amb afectacions a la circulació de vehicles, unes obres que duraran aproximadament un mes.

Instal·lació de radar de tram al Túnel Badal

A Les Corts i Sants-Montjuïc, es realitzen els treballs d’implantació d’un radar de tram al Túnel de Badal, una actuació prevista del 24 d’abril al 28 de maig. Les obres es divideixen en diferents jornades, cadascuna de les quals tindrà un horari i afectació diferent.

De forma genèrica, s’estableix l’horari de treball nocturn quan es produeixin els talls totals i parcials als túnels:

 • Sentit mar (descendent): de 23:00 a 05:30 hores
 • Sentit muntanya (ascendent): de 22.30 a 05.30 hores

Durant la propera setmana, les jornades que es realitzaran són:

 • Jornada 1. Dissabte 24 d’abril. En horari diürn, de 08:00 a 14:00 hores. Treballs d’obra civil a la mitjana de la boca de la plaça Ildefons Cerdà.Tall parcial del carril esquerra del sentit muntanya (ascendent) amb col·locació de vehicle pantalla. No hi ha afectació a cap entrada i sortida del túnel.
 • Jornada 2. Dilluns 26 d’abril. En horari diürn, de 08:00 a 18:00 hores. Treballs d’obra civil a la mitjana de la boca de la plaça Ildefons Cerdà. Sense tall.
 • Jornada 3. De dimarts 27 a divendres 30 d’abril. En horari diürn, de 08:00 a 18:00 hores. Treballs d’obra civil a la mitjana de la boca de la plaça Reina Maria Cristina. Sense tall.
 • Jornada 4. Diumenge 2 de maig. En horari nocturn, de 23:00 a 05:30 hores. Treballs d’estesa de cable (alimentació, FO i UTP) al túnel sentit mar (descendent). Tall total del túnel sentit mar (descendent).

Manteniment túnels urbans

En els propers dies continuen els treballs de manteniment de túnels urbans:

 • Diumenge 25 d’abril: Rovira descendent esquerra de 23 a 05.30 hores.
 • Dilluns 26 d’abril: Rovira descendent dret de 23 a 05.30 hores.
 • Dimarts 27 d’abril: Rovira ascendent esquerra de 23 a 05.30 hores.
 • Dimecres 28 d’abril: Rovira ascendent dret de 23 a 05.30 hores.
 • Dijous 29 d’abril: Illa Diagonal total de 23 a 05.30 hores.

Altres obres

A Sants-Montjuïc, continuen les tasques de realització de tres claveguerons particulars al passeig Zona Franca, entre els números 15 i 27, a la calçada costat Llobregat. L’afectació a via pública comprendrà l’ocupació de vorera, vorera tàctica, carril bici i cordó d’aparcament. En cap dels tres claveguerons s’afecta carrils de circulació. Està previst que l’actuació finalitzi el 14 de maig.

També a Sants-Montjuïc, continuen les obres de millora de l’estació de metro de Plaça Espanya. L’actuació consisteix en el desviament de serveis de la vorera costat Llobregat de l’avinguda Paral·lel, cantonada amb la plaça Espanya, i la creació d’espai per a la futura obertura dels accessos adaptats a la parada de metro de plaça Espanya. Està previst que aquests treballs finalitzin el 15 de juliol.

Al mateix districte, continuen els treballs de col·locació dels paravents en les estacions restants de la L10, Ecoparc i ZAL Riu Vell. Entre el 25 d’abril i el 6 de maig es treballarà en l’estació d’Ecoparc, amb l’ocupació de dos carrils de circulació del Carrer A, en horari nocturn comprès de 22:00 a 5:00 hores.

A Sarrià-Sant Gervasi, continuen les obres d’una nova canalització, per renovació de la xarxa, a la vorera banda muntanya de l’avinguda Tibidabo, entre els números 69 i 81, i arribarà fins la plaça del Dr. Andreu. L’actuació es troba ara a la segona fase, i està previst que els treballs finalitzin el 19 de maig.

A Gràcia, continuen els treballs de renovació integral de l’enllumenat del carrer de Goya, entre la plaça de la Vila de Gràcia i el carrer Gran de Gràcia. L’afectació a via pública consisteix en el tall total per trams consecutius del carrer de Goya. L’actuació s’ha dividit en diverses fases, la propera de les quals és la quarta i última, que es realitzarà entre el 26 i el 28 d’abril i que suposa tall total del carrer Goya, entre Sant Pere Màrtir i  Gran de Gràcia.

A Nou Barris, continuen els treballs de realització de la infraestructura pel futur soterrament dels cables de BT, actualment en aeri al carrer de Lliçà. Les obres estan suposant el tall total del carrer Lliçà, entre Castellví i Antiga Carretera d’Horta. Actualment es treballa en la primera fase de l’actuació, en el tram entre els números 2 i 26, però a partir de dilluns 26 d’abril es canviarà de fase i s’actuarà entre els números 26 i 36 fins al 9 de maig, quan està previst que finalitzin les obres.

A l’Eixample, es realitzen les obres d’implantació d’una grua mòbil al carrer de Pau Claris, 79, per realitzar treballs en l’edificació annexa. L’actuació es programa per diumenge 25 d’abril, en horari comprès de 8:00 a 21:00 hores, realitzant un tall total del carrer en el tram entre Casp i la plaça Urquinaona, amb afectació als busos i al carril bici.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió