Servei d'informació d'obres

Notícies

El veïnat es fa seu un renovat i pacificat carrer Gran de Sant Andreu

07/08/2019 - 13:39h. - Redacció -

Enllestides les obres de pacificació del tram del carrer Gran de Sant Andreu entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras, una reurbanització que dona protagonisme als vianants, les bicicletes i les botigues de barri, i que potencia l’ús d’un espai públic més verd, sostenible i accessible.

La transformació del carrer Gran de Sant Andreu en un vial pacificat on es pot passejar, jugar i comprar als comerços del barri ja és una realitat. La reurbanització del tram comprès entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras ha permès guanyar-hi espai per als vianants, millorar-hi la mobilitat en bicicleta i incrementar-hi el verd.

Amb un pressupost de 4,9 milions d’euros, les obres han permès redissenyar el carrer com una plataforma única, sense canvis de nivell a la calçada; a més, a partir d’ara els vehicles de motor no hi podran circular a més de 10 km/h. Aquest canvi de model urbà prioritza la mobilitat a peu i en bicicleta amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació acústica. La plataforma única, a més, permet a les bicicletes circular en tots dos sentits.

L’arbrat, els parterres i el nou mobiliari urbà acompanyen una remodelació que s’ha completat amb la renovació del paviment i de les xarxes de serveis de telecomunicacions i drenatge.

Procés participatiu

El projecte va néixer d’un ampli procés participatiu amb el veïnat, associacions i comerços, que des de feia més d’una dècada reivindicaven la reurbanització de la via per recuperar-hi espai per als vianants i reforçar-ne el caràcter d’eix comercial al districte de Sant Andreu.

Canvis en la circulació

La reforma del carrer Gran de Sant Andreu també ha comportat una sèrie de canvis del sentit de la circulació en alguns trams i carrers dels entorns:

  • Tram entre els carrers de Malats i Joan Torra: nou sentit sud a nord.
  • Tram entre el carrer de Malats i la rambla Fabra i Puig i Onze de Setembre: nou sentit nord a sud.
  • Tram entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés: nou sentit sud a nord.
  • Tram entre els carrers de Torras i Bages i Lanzarote: nou sentit de pujada.
  • Tram entre els carrers Gran de Sant Andreu i de Lanzarote: nou sentit de baixada.
  • Tram del carrer de Sant Adrià entre el passeig de Torras i Bages i el carrer Gran de Sant Andreu: passarà a ser de doble sentit un cop es retiri la carpa del mercat provisional de Sant Andreu.

G

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió