Servei d'informació d'obres

La carretera de les Aigües tindrà 21 quilòmetres de llargada

05/05/2014 - 19:41

Natura. L’última fase d’ampliació del passeig de les Aigües connectarà Esplugues amb Torre Baró i la convertirà en una sola via de 21 quilòmetres.

La passeig de les Aigües té un nou projecte d’ampliació que permetrà connectar Esplugues amb Torre Baró. El passeig tindrà un total de 21 quilòmetres i serà necessari instal·lar-hi una nova passarel·la.

L’ampliació preveu la construcció d’una passarel·la per donar continuïtat al passeig de les Aigües quan passa per sobre de la carretera de la Rabassada i el fondal del torrent de la font del Bacallà.

La passarel·la serà d’acer, amb una amplada de quatre metres i mig i una longitud de 157 metres.

Així, s’ajuntaran els trams nord i sud de la carretera de les Aigües i es donarà continuïtat a tot el passeig, que tindrà 21 quilòmetres de longitud.

En l’extrem corresponent a l’estrep sud, es porta a terme l’estricta connexió entre la passarel·la i el camí del passeig de les Aigües per intentar minimitzar l’afectació al bosc.

En el cas de l’estrep nord, i gràcies a l’existència d’una petita plataforma al lateral de la carretera, s’aprofitarà per adequar una zona com a mirador.

El projecte també inclou millorar la zona d’uns 800 metres que hi ha just abans d’arribar al punt de la nova passarel·la. L’objectiu és aconseguir que aquest tram faci els cinc metres d’amplada que té la resta de la carretera de les Aigües. D’aquesta manera, es garantirà una bona circulació tant de vianants com de bicicletes en els dos sentits de la marxa.

Aquest és el cinquè i últim tram de millores que ha tingut la carretera en els últims anys. Aquesta via verda travessa de punta a punta la serra de Collserola i té uns 2.000 visitants diaris.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió