Servei d'informació d'obres

La reforma del Mercat de Sant Antoni avança cap a la fase final

21/02/2015 - 15:57

Obres. Les restes arqueològiques trobades al recinte es podran visitar a través d’un carrer soterrat.

El proper mes de març es licitaran els treballs de la darrera part del projecte de reforma del mercat, valorades en 29 milions d’euros, la meitat del pressupost de la reforma. Aquesta setmana les excavacions al Mercat de Sant Antoni ja han arribat a part més profunda, el quart nivell. En aquesta zona hi ha les restes arqueològiques, que es podran visitar a través d’un carrer soterrat.

Vídeo ‘Les entranyes del Mercat de Sant Antoni’

La remodelació del Mercat de Sant Antoni avança cap a l’última fase del projecte. Les obres han arribat a la part més profunda, per sota del tram de la via sepulcral romana, la contraescarpa i el baluard. Aquestes restes prendran forma museística perquè els ciutadans les puguin visitar a través d’un carrer interior.

Els visitants al mercat “entraran pel carrer d’Urgell, caminaran per l’antic fossat i sortiran per aquest pati cap al carrer de Manso. Hauran de travessar l’illa per entrar a l’espai comercial nou, que estarà ubicat darrere la muralla”, ha explicat Carme Ribas, l’arquitecta responsable de dirigir les obres del Mercat de Ravetllat – Ribas.

El remodelat Mercat de Sant Antoni, que es preveu reobrir a finals del 2016, tindrà quatre nivells que inclouran les parades tradicionals, el Mercat dels Encants i una part d’ús comercial. Ara es treballa en dues fases paral·leles, una d’interior, amb l’arranjament de la part subterrània, i una altra d’exterior, a través de la rehabilitació de la façana i de l’estructura del mercat, del segle XIX. La finalitat és mantenir les característiques originals de la façana.

El nou mercat serà un “pol d’atracció”

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assenyalat que el nou mercat serà “un pol d’atracció per al futur de la ciutat, tant per l’arquitectura com per les troballes arqueològiques que s’hi han fet i, també, per l’esforç tecnològic, que és tota una exhibició tècnica de les coses que es poden fer”. Trias ho ha explicat durant la visita a les obres que ha fet aquest dissabte.
En quatre anys, s’han remodelat 24 mercats amb una inversió de 133 milions d’euros. Les pròximes actuacions al Mercat de l’Abaceria de Gràcia, el Bon Pastor i el de Sant Andreu.

 

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió