Servei d'informació d'obres

Les obres amb maquinària elèctrica serien més silencioses?

29/06/2022 - 13:48

Urbanisme. La iniciativa durarà cinc setmanes i permetrà mesurar els nivells d’emissions contaminants, la millora dels nivells sonors i el consum energètic dels dos tipus de maquinària.

Aquest estiu una prova pilot permetrà comparar les emissions contaminants i acústiques generades per la maquinària elèctrica i les que produeix la maquinària amb motor dièsel d’ús habitual. La iniciativa durarà cinc setmanes i es farà en unes obres de substitució de canonades que tenen lloc a la vorera del carrer de Balmes i l’avinguda d’Esplugues.

En concret, es determinaran quins són els nivells d’emissions contaminants, la millora dels nivells sonors i el consum energètic dels dos tipus de maquinària. Amb els resultats obtinguts es podrà avaluar la viabilitat tecnològica de treballar amb màquines elèctriques i aprovar una normativa que permeti que als plecs de clàusules de les licitacions de les obres s’hi inclogui la incorporació progressiva de maquinària menys contaminant com a element rellevant per a l’adjudicació. 

Col·laboració publicoprivada

Aquesta prova pilot és fruit d’una col·laboració amb les empreses implicades en aquests treballs: Aigües de Barcelona (promotor de l’obra), Sorigué (execució de l’obra), Germans Homs (facilitadors de la maquinària) i Wacker Neuson (fabricants de la maquinària).

A més, s’emmarca en l’estratègia per millorar la qualitat de l’aire i reduir el soroll a la ciutat, d’acord amb els objectius fixats al Programa de mesures contra la contaminació acústica, el Programa de mesures contra la contaminació atmosfèrica i la Declaració d’emergència climàtica.

La voluntat és aconseguir que la maquinària de construcció a la ciutat sigui cada vegada menys sorollosa, més respectuosa amb l’hàbitat dels ciutadans i més sostenible mediambientalment.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió