Servei d'informació d'obres

Noves afectacions a la mobilitat la segona quinzena d'abril per obres

16/04/2021 - 15:49

Obres. A causa dels treballs d'execució del tram del nou col·lector de la Diagonal al creuament amb el carrer Bailèn, caldrà desviar el trànsit en sentit Besòs i sentit Llobregat del carrer Bailèn a partir de dissabte 17 d'abril.

Els propers dies hi haurà diverses afectacions a la mobilitat als carrers de la ciutat, com és el cas del carrer Bailèn, que es desviarà en ambdós sentits a causa dels treballs d'execució del tram del nou col·lector de la Diagonal al creuament amb el carrer Bailèn.

Col·lector Diagonal

A l’Eixample, continuen els treballs d’execució del tram del nou col·lector de la Diagonal al creuament amb el carrer Bailèn. Ara es realitzen els treballs a l’entorn del carrer de Bailèn, una actuació compresa entre el 17 d’abril i el 21 d’agost.

L’afectació a via pública comporta el desviament del carrer de Bailèn en ambdós sentits (Besòs – Llobregat) en dues fases diferents, i la implantació de dos carrils de circulació de 2,6 m d’amplada.

Per dur a terme aquesta implantació, els treballs es realitzaran en dues fases: la primera desviarà el costat Llobregat (del 17 d’abril al 19 de juny) i la segona desviarà el costat Besòs (del 19 de juny al 21 d’agost).

Clavegueram

A Sants-Montjuïc, es treballa en la realització de tres claveguerons particulars al passeig Zona Franca, entre els números 15 i 27, a la calçada costat Llobregat. L’afectació a via pública comprendrà l’ocupació de vorera, vorera tàctica, carril bici i cordó d’aparcament. En cap dels tres claveguerons s’afecta carrils de circulació. L’actuació es realitzarà del 19 d’abril al 14 de maig.

A Sant Andreu, es realitzen els treballs de remodelació de reixes d’embornals i tram de clavegueram fins a col·lector, a la cantonada entre Via Favència i la plaça de Josep Andreu i Abelló, costat Besòs. L’actuació es programa del 19 al 30 d’abril. L’afectació a via pública comprendrà l’ocupació de la cantonada dels dos carrers, mantenint els dos carrils de sortida de la B-20, i ocupant el carril dret de la plaça de Josep Andreu i Abelló. 

A Gràcia, s’inicien les obres per a la realització d’un clavegueró particular al carrer de Sant Eudald, 42, banda mar. L’afectació a via pública comprendrà el tall total del carrer, entre el carrer de Móra d’Ebre i carrer de les Balears. Està previst que els treballs es realitzin del 19 al 30 d’abril.

Manteniment túnels urbans

En els propers dies continuen els talls nocturns pel manteniment de túnels urbans:

  • Diumenge 18 d’abril: Dante descendent dret de 23.00 a 01.30 hores, amb tall de la sortida del carrer Beatriu; Bonanova ascendent dret de 02.00 a 03.00 hores i Espanya total de 03.30 a 05.30 hores.
  • Dilluns 19 d’abril: Lesseps total de 23.00 a 05.30 hores i Poblenou Llobregat dret de 23.30 a 05.30 hores.
  • Dimarts 20 d’abril: Camèlies total de 23.00 a 05.30 hores, amb tall de la sortida del carrer Sardenya; Badal descendent dret de 23.00 a 05.30 hores, amb tall de l’accés del carrer Sabino Arana i Avinguda Madrid i tall de la sortida Avinguda Madrid i carrer Constitució.
  • Dimecres 21 d’abril: Badal descendent dret de 23 a 05.30 hores, amb tall de l’accés del carrer Sabino Arana i Avinguda Madrid i tall de la sortida Avinguda Madrid i carrer Constitució
  • Dijous 22 d’abril: Camèlies total de 23 a 02.00 hores amb tall de la sortida del carrer Sardenya, i Lesseps total de 02.30 a 05.30 hores.
  • Diumenge 25 d’abril: Rovira descendent esquerra de 23 a 05.30 hores.
  • Dilluns 26 d’abril: Rovira descendent dret de 23 a 05.30 hores.
  • Dimarts 27 d’abril: Rovira ascendent esquerra de 23 a 05.30 hores.
  • Dimecres 28 d’abril: Rovira ascendent dret de 23 a 05.30 hores.
  • Dijous 29 d’abril: Illa Diagonal total de 23 a 05.30 hores.

Altres obres

A Sant Martí, es realitzen els treballs d’execució d’una prolongació de la xarxa existent de Districlima per a l’escomesa dels edificis d’oficines al carrer Pamplona, 104 i al carrer Sancho de Àvila,66. L’actuació està programada en dues fases, del 19 d’abril a l’1 de juliol. En la primera fase, del 19 d’abril al 26 de maig, hi haurà talls als carrers Àlaba i Sancho d’Àvila.

També a Sant Martí, es realitzen els treballs d’execució d’una rasa de Districlima per a les escomeses dels edificis al carrer Selva de Mar, 125 i 127. L’actuació es realitza en tres fases, del 19 d’abril al 25 de juny.

Al mateix districte, es realitzen treballs d’aglomerat al carrer Bolívia, emmarcats en les obres d’urbanització del polígon d’actuació 1 “Glòries – Meridiana Sud”. El tram a aglomerar està comprès entre els carrers Pamplona i Badajoz, costat Llobregat. Les obres estan programades del 19 al 22 d’abril.

També a Sant Martí, continuen els treballs d’execució de la connexió pneumàtica del nou edifici al xamfrà del carrer de Pamplona amb Sancho d’Àvila, costat Besòs, banda mar. Està previst que l’actuació finalitzi divendres 23 d’abril.

A Sants-Montjuïc, continuen les obres d’execució d’una línia subterrània que formarà part de la xarxa de transport d’alta tensió, entre la nova subestació de Cerdà, ubicada a la Zona Franca, i la cambra existent núm. E.3 de la línia Aeroport – Zona Franca – Motors. Divendres 16 d’abril s’inicia la segona fase dels treballs, en què s’ocuparà el carril esquerra, sentit de circulació mar, del carrer 5 fins el dia 3 de maig.

A Sarrià-Sant Gervasi, es realitza un creuament de calçada per reforç de la xarxa de distribució, al carrer de Muntaner, entre els números 495 i 490. Es programa l’actuació pel cap de setmana del 17 i 18 d’abril.

També a Sarrià-Sant Gervasi, continuen les obres d’una nova canalització, per renovació de la xarxa, a la vorera banda muntanya de l’avinguda Tibidabo, entre els números 69 i 81, i arribarà fins la plaça del Dr. Andreu. L’actuació es troba ara a la segona fase, i està previst que els treballs finalitzin el 19 de maig.

A Gràcia, es realitzen els treballs de renovació integral de l’enllumenat del carrer de Goya, entre la plaça de la Vila de Gràcia i el carrer Gran de Gràcia. L’afectació a via pública consistirà en el tall total per trams consecutius del carrer de Goya. L’actuació es dividirà en diverses fases, la primera de les quals serà dilluns 19 d’abril, amb tall del carrer de Sant Pere Màrtir, entre Goya i Maria. La segona fase serà dimarts 20 d’abril, amb ocupació de la plaça de la Vila de Gracia, entre Francisco Giner i Goya. La tercera fase serà els dies 21 i 22 d’abril, amb tall total del carrer Goya, entre Mozart i Sant Pere Màrtir, deixant pas a vianants, veïns i serveis. Està previst que les obres finalitzin en la fase 4, el 28 d’abril, en què hi haurà tall total del carrer Goya, entre Sant Pere Màrtir i  Gran de Gràcia.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió