Servei d'informació d'obres

Noves afectacions a la mobilitat per les obres de la L8 a l’entorn d’Hospital Clínic

15/05/2023 - 10:16

Les actuacions a l’entorn de la futura estació d’Hospital Clínic limitaran la circulació a un únic carril als carrers de Villarroel i Còrsega. Es preveu també un tall al carrer de Villarroel el de cap de setmana de l’1 i 2 de juliol.

Les actuacions, vinculades a la xarxa d’aigua a l’entorn de la futura estació d’Hospital Clínic, limitaran la circulació a un únic carril als carrers de Villarroel i Còrsega. Es preveu també un tall puntual al carrer de Villarroel el de cap de setmana de l’1 i 2 de juliol.

Aquestes obres són prèvies i necessàries per iniciar les de la futura connexió de l’estació de Plaça Espanya amb Gràcia, en un traçat de 4 quilòmetres que inclourà la remodelació de dues estacions i tres noves estacions: Hospital Clínic, que permetrà l’intercanvi amb l’L5 del metro; Francesc Macià, que facilitarà l’intercanvi amb el Trambaix i Gràcia, a la plaça Gal•la Placídia, que connectarà amb la línia d’FGC Barcelona-Vallès.

Els treballs en l’àmbit d’Hospital Clínic afectaran el carrer de Villarroel i el de Còrsega per actuar sobre la xarxa d’abastament d’aigua potable i comportaran diverses afectacions a la circulació durant els mesos vinents:

Afectacions al carrer Villarroel

A partir de diumenge 14 de maig i fins finals de juny, es farà un canvi de fase de les ocupacions actuals i les obres passaran a tram del carrer Villarroel entre Rosselló i Còrsega mantenint sempre un carril per circulació de vehicles. Prèviament s’alliberarà el tram ocupat entre Rosselló i Provença.

Afectacions al carrer Còrsega

Del 14 de maig fins finals de juny aquestes afectacions comportaran l’ocupació del cordó de serveis i dos carrils del carrer Còrsega per la banda muntanya entre el carrer Villarroel i de Comte d’Urgell, deixant habilitat un únic carril de circulació. Això provocarà el trasllat de la parada 1466 del bus 54, 59 i N3 al tram del carrer Còrsega entre Villarroel i el carrer Casanova.

Afectacions a la cruïlla de Còrsega-Villarroel

Des de mitjans de juny s’ampliarà l’ocupació al costat Besòs banda mar de la cruïlla entre els carrers Villarroel i Còrsega es mantindrà un únic carril de circulació tant al carrer de Còrsega com a Villarroel, creant modificacions del traçat en recte dels carrers.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió