Servei d'informació d'obres

Obres a l’estiu per millorar la qualitat de l’espai públic i els serveis de la ciutat

07/07/2021 - 15:43

Urbanisme. Les intervencions tenen un marcat impacte social i es fan amb l’objectiu d’incrementar la qualitat de vida de la ciutadania.

Les obres programades per a aquest estiu estaran molt repartides entre els deu districtes de la ciutat i en gran part, un 66%, seran de baixa afectació.

La urbanització de l’avinguda de Joan XXIII, de la via Trajana i del carrer dels Almogàvers (entre Joan d’Àustria i Pamplona) i la primera fase del Pla especial de la Marina s’aniran completant durant el mes d’agost. A més, s’aprofitaran els mesos d’estiu per accelerar les obres de l’avinguda Meridiana, entre els carrers de València i Navas de Tolosa – Josep Estivill, i per engegar 28 urbanitzacions noves, entre les quals destaquen les vinculades a la Superilla d’Hostafrancs i a la d’Horta o al voltant de Can Batlló. Totes per tal de fer més amable i confortable l’espai públic de la ciutat.

Transport públic i serveis a punt

Pel que fa a les infraestructures ferroviàries, s’acabaran els treballs de les sortides d’emergència dels túnels del tren d’alta velocitat (TAV) del carrer de Mallorca, i així la ciutadania podrà recuperar un espai que ha estat afectat per obres durant tres anys. També s’avançarà en les tasques per millorar les freqüències i l’accessibilitat del servei de metro de Barcelona amb intervencions a les estacions d’Espanya, Vallcarca i Trinitat Nova. Mentre durin aquestes intervencions s’ha habilitat un servei especial d’autobusos.

Per garantir una mobilitat segura a l’interior de la ciutat, s’enderrocarà i es reconstruirà un tram de paret del ramal d’accés del carrer de Sabino Arana, que connecta amb el túnel de Maria Cristina, i es repararan diverses juntes de dilatació que hi ha a la calçada de la ronda del General Mitre, entre la plaça de Prat de la Riba i el carrer del Doctor Fleming. En aquests mesos també s’avançaran les obres del túnel de les Glòries, que encara la recta final, i es millorarà la pavimentació de les sortides 4 i 6 de la ronda de Dalt.

Durant juliol i agost també es posaran al dia les línies elèctriques, la xarxa d’aigua potable i de gas i les infraestructures de sanejament de la ciutat.

Uns centres escolars segurs i saludables

Aquest estiu tindran una importància destacada les actuacions del programa “Protegim les escoles”, que enguany beneficiaran un total de 75 centres escolars dels 10 districtes de la ciutat. L’objectiu és fer que les escoles i els seus voltants siguin llocs plens de vida gràcies a la pacificació del trànsit, la visibilització de l’espai i elements urbans que convidin a l’estada.

Les obres d’estiu aprofiten, com cada any, el període de vacances, quan hi ha menys mobilitat viària i menys activitat, per minimitzar l’impacte i les molèsties als veïns i veïnes.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió