Servei d'informació d'obres

Obres de reforma del Mercat Municipal del Besòs i ampliació de l’àrea verda al Besòs i el Maresme

17/02/2021 - 13:39

Obres. Aquestes són algunes de les obres que a partir de mitjan febrer sumen noves afectacions a la mobilitat de la ciutat.

En marxa les obres de reforma del Mercat Municipal del Besòs i la millora dels accessos, l’ampliació de l’àrea verda al Besòs i el Maresme, la nova fase de la urbanització de l’avinguda de Joan XXIII i la reurbanització del carrer d’Olvan, a Horta-Guinardó.

Millora dels accessos al Mercat Municipal del Besòs

En el marc de les obres de reforma del Mercat Municipal del Besòs, s’executarà una nova rampa per a l’accés de vehicles a la coberta del mercat, des del carrer de Jaume Huguet.

Tindrà afectacions a la via pública, fins al 15 de setembre del 2021, per l’ocupació del cordó de serveis del costat de mar i el tall total de la vorera del mateix costat, en l’àmbit d’execució de la nova rampa.

No obstant això, es deixarà habilitat en tot moment l’accés al mercat pel carrer de Jaume Huguet. Les obres de reforma del mercat inclouen també una nova coberta per a les instal·lacions, més accessos per a persones al mercat des del carrer de Cristóbal de Moura, la construcció de nous serveis públics i la reforma de l’àrea logística.

Ampliació de l’àrea verda de la zona 28, a Sant Martí

En el marc de l’ampliació de l’àrea verda i la instal·lació de parquímetres en un total de dotze zones de la ciutat de Barcelona, l’1 de març del 2021 comencen les tasques de senyalització de 1.320 noves places d’aparcament regulat i la instal·lació de parquímetres a la zona del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí.

La implementació general serà esglaonada, tindrà lloc entre el març i el desembre del 2021 i es preveu que permeti senyalitzar un total de 14.500 noves places d’aparcament regulat i instal·lar 336 parquímetres a tota la ciutat. L’afectació a la mobilitat és mínima, ja que només es preveu l’ocupació d’una part del carril de circulació contigu a la part exterior del cordó d’estacionament en el moment en què s’hagin de fer els treballs de pintura, sense tallar ni desviar el trànsit.

A partir del dissabte 20 de febrer comencen els preparatius per a la presenyalització de les obres d’ampliació de la zona 28 d’estacionament regulat (districte de Sant Martí).

Amb aquesta actuació es regularà l’aparcament a la calçada entre els límits de la rambla de Prim, la gran via de les Corts Catalanes, el carrer de Sant Ramon de Penyafort i l’avinguda d’Eduard Maristany, per tal que el veïnat tingui prioritat a l’hora d’aparcar, com la resta del veïnat dels entorns de l’actual zona 28.

Amb aquesta ampliació es regulen 1.511 noves places d’àrea verda, que s’identifiquen amb pintura verda. Això significa que, amb l’objectiu de prioritzar l’estacionament dels residents, els vehicles dels no residents a la zona 28 només podran estacionar un màxim de dues hores dins de l’horari de regulació que indiqui el senyal vertical corresponent i amb la tarifa d’àrea verda que correspongui a l’etiqueta mediambiental del vehicle.

A més, es preveu crear 370 noves places d’àrea per a motos i 38 noves places d’àrea DUM.

A partir de l’1 de març s’actuarà per implantar la senyalització horitzontal (treballs de pintura) i instal·lar els senyals verticals de regulació i els parquímetres. Després de la comunicació al veïnat, es preveu que l’ampliació de la zona sigui efectiva a partir del 12 d’abril.  Per tant, no serà necessari obtenir tiquets d’estacionament als carrers inclosos en l’ampliació abans d’aquesta data, i així també ho indicaran els parquímetres que s’instal·lin als carrer inclosos en l’ampliació.

Noves afectacions per a la urbanització de l’avinguda de Joan XXIII

Quant a l’actuació ja iniciada per a la urbanització de l’avinguda de Joan XXIII entre els carrers de Menéndez y Pelayo i Martí i Franquès, s’inicia la segona fase de les obres, que es preveu que s’acabi el 15 de juliol de 2021. Una de les afectacions principals a la mobilitat és el tancament de l’accés al tanatori, a partir d’ara l’entrada i la sortida de les instal·lacions es podrà fer per l’actual sortida, en la qual s’ha habilitat un carril doble de circulació.

D’altra banda, es desviarà el trànsit del tall de la calçada en sentit mar de la rambla dels Pins per la futura calçada en sentit muntanya, entre les dues primeres línies de pins al costat de Llobregat, que passarà a ser, de manera provisional i durant les obres, un carril de circulació en sentit mar.

Tall al carrer d’Olvan a partir de l’1 de març

Per a la reurbanització del carrer d’Olvan entre els carrers de Saldes i l’avinguda d’Elies Pagès, al districte d’Horta-Guinardó, es realitzarà un tall complet del carrer d’Olvan a partir de l’1 de març i fins a mitjans de desembre amb accés exclusiu per a veïns i vehicles d’emergència.

Quedaran afectats el recorregut de l’autobús de barri 112, que s’haurà de desviar pel carrer de Baldomer Girona, i la localització de la parada de bus número 1010, que es traslladarà a la vorera de la banda de muntanya del carrer de Canovelles.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió