Servei d'informació d'obres

Ombra i energia a la plaça d’Anna Lizaran, a l’Eixample

03/01/2023 - 16:36

Medi ambient. Es preveu que les obres es puguin licitar el primer trimestre i que s’executin durant el 2023.

El projecte permetrà resoldre la manca d’espais per protegir-se del sol en una plaça amb un gran ús ciutadà i incorporarà 103 metres quadrats de panells solars per a la generació d’energia sostenible.

L’actuació dona resposta així a les peticions del veïnat del barri del Fort Pienc i de les persones usuàries de l’àrea de joc infantil. Com que la plaça està situada sobre la llosa d’un aparcament soterrat, no s’hi van poder plantar arbres quan es va urbanitzar. Per això, s’hi instal·laran dues pèrgoles que crearan zones protegides del sol i ajudaran a combatre els efectes de la crisi climàtica, atès que les onades de calor cada vegada són més freqüents i intenses.

Els dos grans umbracles tindran una estructura metàl·lica i llistons de fusta, i a sobre s’hi instal·laran panells solars capaços de generar 30.707 kWh a l’any d’energia.

Es preveu que la licitació i l’execució de les obres es puguin fer durant el 2023. L’actuació té un cost aproximat de 55.000 euros.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió