Servei d'informació d'obres

Obres de reparació i millora del pg. Zona Franca

05/04/2022 - 14:06

Marina. Entre el febrer i el juny es duen a terme diverses obres de reparació i millora del passeig de la Zona Franca i el seu carril bici, entre la pl. Ildefons Cerdà i el c. Motors.

Entre el febrer i el juny es duen a terme diverses obres de reparació i millora del passeig de la Zona Franca, entre la plaça d'Ildefons Cerdà i el carrer dels Motors. Algunes d'aquestes actuacions d'urbanisme tàctic completen la construcció dels nous carrils bici que s'hi van habilitar l'any passat.

Els treballs consisteixen en:

 • Soterrament del cablejat aeri dels semàfors de cinc creuaments del passeig i un del carrer dels Alts Forns, entre el 19 de febrer i el 29 de març. Aquest soterrament es completa el 31 de març al pas de vianants de davant de l’antiga Illa Philips, que aquell dia roman tallat.
 • Desmuntatge d’un pòrtic metàl·lic de senyalització a l’altura del núm. 240. Aquesta actuació es du a terme la nit de dilluns 21 de febrer: entre les 21 h i la mitjanit, el passeig de la Zona Franca està tallat en sentit muntanya, amb el trànsit desviat cap als carrers Foneria, Jane Addams i carretera del Prat.
 • Fresatge i asfaltat de carril bici. Dijous 7 i divendres 8 d’abril se n’asfalten i senyalitzen de nou els trams amb el paviment més malmès (675 metres en total), a més d’executar una dotzena de reparacions en altres trams. Dijous, el carril bici en sentit muntanya es va tallant progressivament per trams, des del carrer dels Motors fins arribar al de la Mineria. L’endemà es fa el mateix amb el carril bici de l’altra banda, en sentit mar, des de Mineria fins a Motors.
 • Prolongació de la mitjana central a l’encreuament amb el carrer de la Foneria, banda mar i muntanya, del 24 al 29 d’abril. L’ocupació dels carrils adjacents obliga a desviar la circulació en sentit mar cap al carril de serveis i la parada de taxis, que s’anul·len. En sentit muntanya queda només un carril de circulació. Els següents dies, treballs a l’interior dels nous illots, sense afectació a la calçada.
 • Construcció de guals a les voreres laterals del nou pas de vianants entre el carrer de la Foneria i el dels Alts Forns, del 27 d’abril al 3 de maig. Ocupació del cordó de serveis per desviar-hi el carril bici, tant en sentit mar com muntanya.
 • Prolongació de la mitjana central a la banda mar de la cruïlla amb el carrer del Foc i a la banda muntanya de la cruïlla amb el carrer del Cisell, del 2 al 18 de maig. Fins al 6 de maig, creació de pas de vianants al mig d’aquest tram. L’ocupació dels carrils adjacents obliga a desviar la circulació cap als cordons de serveis, que queden anul·lats entre el carrers del Foc i del Cisell (i viceversa). Del 9 al 13 de maig, treballs a l’interior dels nous illots, sense afectació a la calçada.
 • Construcció de guals a les voreres laterals del nou pas de vianants entre el carrer del Foc i el del Cisell, del 12 al 18 de maig. Ocupació del cordó de serveis per desviar-hi el carril bici, tant en sentit mar com muntanya.
 • Prolongació de la mitjana central a la banda mar de la cruïlla amb el carrer dels Alts Forns i adaptació per a persones cegues de l’illot existent a la cruïlla amb el carrer del Foc, del 16 de maig a l’1 de juny. Fins al 20 de maig, creació de pas de vianants al mig d’aquest tram. L’ocupació dels carrils adjacents obliga a desviar la circulació cap als cordons de serveis, que queden anul·lats des del carrer dels Alts Forns fins a les parades de bus 44 i 2336. Del 23 al 25 de maig, treballs a l’interior dels nous illots, sense afectació a la calçada.
 • Construcció de guals a les voreres laterals del nou pas de vianants entre el carrer dels Alts Forns i el del Foc, del 25 de maig a l’1 de juny. Ocupació del cordó de serveis per desviar-hi el carril bici, tant en sentit mar com muntanya.
 • Treballs en vorera, del 2 al 14 de juny:
  • Creuament del carrer de Sant Eloi: els dies 31 de maig i 1 de juny, l’accés a aquest carrer serà pels carrers del Foc i de la Mare de Déu de Port.
  • Creuament del passeig de la Zona Franca a la cruïlla amb Sant Eloi: el dia 6 de juny, per l’ocupació dels carrils bici, cordons de serveis i carrils bus dels dos sentits, en aquest punt només hi haurà un carril de circulació per sentit.
  • Trasllat de l’estació de Bicing de la cruïlla del passeig de la Zona Franca amb el carrer de la Foneria, de la banda mar a la banda muntanya del costat Besòs, del 7 al 10 de juny. S’habilitarà una zona de càrrega i descàrrega on ara hi havia l’estació de Bicing.
  • Asfaltat els dies 11 i 12 de juny, mantenint sempre un carril de circulació per sentit.

El final de totes aquestes obres està previst per al 17 de juny.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió