Servei d'informació d'obres

Notícies

Principals afectacions a la mobilitat per obres aquesta setmana

13/01/2020 - 10:53h. - Ecologia Urbana -

Aquesta setmana de gener comencen els treballs de millora i ampliació a la parada de metro de Maragall i a la dels Ferrocarrils de plaça Catalunya. Segueixen les obres de Glòries amb l'inici dels treballs d'excavació i estructura de la sortida d'emergència dels túnels, entre altres obres.

A partir del 13 de gener comencen algunes de les principals obres de la ciutat.

Túnels de les Glòries

En el marc de les obres de construcció dels Túnels de les Glòries, i per tal de prosseguir amb els treballs d’excavació i estructura de la sortida d’emergència, del 13 de gener al 17 d’abril es tallarà l’accés al carrer Ciutat de Granada des del lateral de la gran via de les Corts Catalanes. Per aquest motiu, no es podrà utilitzar l’entrada a l’aparcament del Centre Comercial les Glòries que es troba en aquest mateix carrer.

Estació de metro Maragall

El 13 de gener comencen les obres a l’estació de metro de Maragall, consistents en la millora de l’accessibilitat i adaptació a la normativa amb la instal·lació d’un nou ascensor de carrer i l’execució d’un vestíbul renovat amb un passadís de connexió entre les línies L4 i L5 més gran. Per tal de dur a terme els treballs, serà necessària l’ocupació parcial de la vorera mar i muntanya de la ronda del Guinardó i el tall del carril bici del costat muntanya.

Pavimentació de carrers al districte de Sarrià-Sant Gervasi

Al districte de Sarrià-Sant Gervasi es duran a terme, del 14 al 17 de gener, els treballs de pavimentació de la vorera muntanya de la Via Augusta, a l’alçada del carrer Modolell. La secció de la via en aquest tram és de dos carrils de circulació per sentit, un dels quals (en sentit Llobregat) es tallarà de les 9.30 a les 16.30 hores tots els dies que duri l’obra.

Ampliació vestíbul dels FGC a la plaça de Catalunya

Aquesta setmana, i fins al 4 de desembre, aproximadament, es duran a terme les obres d’ampliació del vestíbul dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la parada de Plaça Catalunya.

Els treballs consistiran en l’increment de les distàncies de seguretat entre les vies, l’ampliació del vestíbul, la instal·lació de noves escales mecàniques interiors i un nou ascensor de vestíbul.

Les principals afectacions a la mobilitat seran el tall de la vorera muntanya entre el nou pas de vianants del carrer Pelai i el ja existent de la Rambla i la reducció de carrils del carrer Balmes i la ronda Universitat.

Construcció d’edificis a Sant Martí

El proper dissabte 18 de gener, per a la construcció de dos edificis d’oficines al solar comprès entre avinguda Icària i els carrers de Badajoz i Àvila, s’ocuparà la calçada muntanya de l’avinguda Icària, efectuant un tall de la circulació entre les 8.00 i les 20.00 hores. Es desviarà el trànsit i les línies de bus 16, V7 i 59  pel carrer Badajoz entre els carrers de Ramon Turró i Àvila.

Rehabilitació de col·lectors al Districte de Sants-Montjuïc

Degut als treballs de reparació de la claveguera del carrer Elkano als trams entre Radas i Blasco de Garay, des del 16 de gener i fins al 14 de febrer el tram entre els carrers Radas i Creu de Molers patirà un tall total.

En la mateixa línia, els treballs de reparació de la claveguera del carrer Jocs Florals al tram entre els carrers Sants i Antoni Capmany comportarà talls de carrer a partir del 20 de gener i fins el 6 de març.

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió