Servei d'informació d'obres

Recta final de les obres del túnel de les Glòries, amb un 85% executat

22/04/2021 - 16:06

Urbanisme i infraestructures. Un cop finalitzades les obres, que s’han completat en un 85%, se soterrarà el trànsit i es continuarà l’ampliació del parc.

Les obres del túnel viari de la plaça de les Glòries ja s’han completat en un 85%. La previsió és que es posin en servei al setembre en sentit Besòs i a finals d’any en sentit Llobregat. La finalització dels treballs permetrà soterrar el trànsit i avançar en l’ampliació del parc.

Els túnels viaris de la plaça de les Glòries segueixen el traç de la Gran Via, entre el carrer de Los Castillejos i la rambla del Poblenou, i permetran soterrar el trànsit que ara mateix circula per aquest tram.

Quins beneficis suposaran?

  • Recuperació d’espai en superfície per a usos veïnals.
  • Més verd, amb l’ampliació del parc de la plaça.
  • Menys contaminació i menys soroll.
  • Priorització de la mobilitat sostenible.

Actualment s’ha completat el 85% de l’obra dels túnels i queden pendents els treballs següents:

  • Obra civil: estesa del paviment i finalització dels murs i les voreres de l’interior.
  • Instal·lacions: sales tècniques, canonades antiincendis, cablejat i sortides d’emergència.

Una obra colossal

La magnitud i complexitat de l’obra ha requerit més d’un milió d’hores de feina fins al moment, que han permès crear uns túnels d’un quilòmetre de longitud, amb 25 metres de fondària en el tram més profund.

En total, s’han construït 25.000 metres de pilons de formigó, i, per poder executar els treballs, ha estat necessari bombejar 25.000 metres cúbics d’aigua cada dia.

El futur de la plaça

Un cop els túnels viaris es posin en funcionament es podrà completar la urbanització del parc de la plaça per acabar de convertir-la en un gran pulmó verd de la ciutat.

Fins ara, ja s’han obert al veïnat els 20.400 metres quadrats de l’àmbit de la Canòpia, està en fase d’execució la zona nord, amb equipaments i habitatge, i s’ha aprovat el projecte per transformar la Canòpia – Àmbit Tramvia, on se situarà l’intercanviador de transport públic.

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió