Servei d'informació d'obres

Continuen les obres per col·locar un paviment reductor de l’efecte illa de calor al carrer Torrent de l’Olla

23/11/2021 - 13:13

El cap de setmana del 27 i 28 de novembre finalitzaran les obres del nou paviment reductor de l’efecte illa de calor i sonoreductor, amb l’objectiu de contribuir a la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

El cap de setmana del 27 i 28 de novembre finalitzaran les obres del nou paviment reductor de l’efecte illa de calor i sonoreductor, amb l’objectiu de contribuir a la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Barcelona instal·larà un nou paviment reductor de l’illa de calor i a la vegada sonoreductor al carrer Torrent de l’Olla entre el carrer de Sant Perpètua i la travessera de Gràcia. L’actuació va començar el cap de setmana del 13 i 14 de novembre i continuarà el dissabte 27 i el diumenge 28 de novembre.

Aquest nou paviment, que s’instal·larà en aquest carrer del Districte de Gràcia com a prova pilot per poder-ne avaluar els resultats, permet una sèrie de beneficis respecte al paviment habitual, sobretot pel que fa referència a la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

  • Es tracta d’un paviment fred, de color clar que permet no absorbir tanta calor com el paviment convencional i pot reduir la temperatura de l’asfalt fins a 15ºC, per tant, es tracta d’un paviment reductor de l’illa de calor.
  • És un paviment reflectant, de color beige, que millora la sensació de seguretat a les nits per als vianants i alhora millora les condicions de conducció. A més permet tenir la mateixa lluminositat amb menys potència de les llumeneres, que es pot associar a un estalvi de consum elèctric.
  • És sonoreductor, perdurable en el temps i que permet la reducció acústica de la zona. 
  • La generació d’aquest material genera menys emissions a l’atmosfera i per tant contribueix a l’estalvi de gasos amb efecte d’hivernacle.

L’Ajuntament de Barcelona realitza el projecte europeu LIFE HEATLAND conjuntament amb el Centre Tecnològic de la Construcció de la Regió de Múrcia (CTCON) i la constructora CHM Obras e Infraestructures. Aquesta prova pilot s’ha fet també a la ciutat de Múrcia i els resultats han estat un descens de fins a 15ºC de la temperatura de l’asfalt, una reducció de 2ºC de la temperatura ambient, una disminució de 3 decibels de soroll ambiental i un 173% més de reflectància solar.

Afectacions de l’obra de pavimentació

Els treballs es duen a terme en caps de setmana no consecutius per minimitzar les molèsties al veïnat. Durant el primer cap de setmana, el 13 i 14 de novembre, es realitzarà el fresat del tram i sanejos puntuals. I el segon, el 27 i el 28 de novembre, es farà l’aglomerat.

L’execució de l’obra comportarà el tall de trànsit en aquest àmbit:

  • Dissabte 13 de novembre: tall de trànsit al tram afectat de Torrent de l’Olla i els carrers que hi tenen accés.
  • Diumenge 14 de novembre: tall de trànsit al carrer Torrent de l’Olla entre els carrers de Santa Perpètua i Mateu. Es permetrà el gir i el pas de l’autobús.
  • Dissabte 27 de novembre: tall de trànsit a tot el tram afectat de Torrent de l’Olla i els carrers que hi tenen accés.
  • Diumenge 28 de novembre: talls puntuals en tot el tram.

A causa de les obres també s’ha retirat l’aparcament existent al carrer Torrent de l’Olla. Durant els dos caps de setmana no es realitzarà l’Obrim Carrers al carrer Gran de Gràcia. Les línies d’autobús 39, 114 i 116 també quedaran afectades en diferents moments. Tota la informació es pot consultar al web d’obres i al web de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Obres al plànol

Voleu tenir localitzades sobre el plànol les obres que s'estan fent a Barcelona? En aquesta secció les podreu trobar, per la ubicació o pel tipus d'obra. A més, podreu consultar les dades bàsiques sobre l'actuació que hi té lloc.

Obres al plànol

Unió europea

Una manera de fer europa

Projecte cofinanciat pel Fons Europeu de Cohesió