Avaluació de la llei de tabaquisme a parcs infantils de Barcelona

La Llei 42/2010 va ampliar la prohibició de fumar en diferents entorns, entre els que es van incloure els parcs infantils.

Es va portar a terme una avaluació amb un disseny transversal post-llei, en la que es es van mesurar els nivells de nicotina ambiental i es van recollir diverses variables observacionals relacionades amb el consum de tabac en més de 100 parcs infantils de la ciutat de Barcelona.

Per a més informació sobre l’avaluació i/o els resultats d’aquesta pot consultar la fitxa tècnica o altres productes de l’avaluació.

Es mostra una infografia amb una breu descripció de la intervenció i els principals resultats de l'avaluació. La llei de control del tabaquisme prohibeix fumar en parcs infantils, entenent aquests com espais a l’aire lliure acotats que continguin equipament per al joc des menors. Els principals resultats de l’avaluació són: després de la llei s’han trobat burilles a un 94% dels parcs infantils, s’ha detectat nicotina ambiental a l’aire d’un 62% dels parcs infantils, en un 100% dels parcs hi ha senyalització de prohibit fumar. Per a més informació: https:/ajuntament.barcelona.cat/observatorisalut/avaluacions/lleitabacparcs

Compartiu aquest contingut

Més avaluacions