Avaluació dels tallers de prevenció de sobredosi

Els Tallers Sistemàtics de Prevenció de Sobredosi (programa STOOP)  tenen per objectiu prevenir la mortalitat per sobredosi a partir de millorar el coneixement i els factors de risc de la sobredosi en persones consumidores d’opioides. S’implementen als Centres de Reducció de Danys i a altres centres de tractament de Barcelona i Catalunya.

Es van dissenyar un estudi quasi-experimental pre-post i un estudi no-experimental de sèries temporals, en els quals es van mesurar la millora del coneixement en relació a la sobredosi, l’ús de la naloxona i el nombre de sobredosis mortals.

Per a més informació sobre l’avaluació i/o els resultats d’aquesta pot consultar la fitxa tècnica o altres productes de l’avaluació.

Es mostra una infografia amb una breu descripció de la intervenció i els principals resultats de l'avaluació. Els tallers de prevenció de sobredosi són tallers en què s'ensenya a actuar de manera adequada davant d’una sobredosi i a utilitzar la naloxona (antídot per les sobredosis per opioides). Els principals resultats de l'avaluació són: Els tallers augmenten els coneixements de les persones que consumeixen drogues sobre com reconèixer una sobredosi i com actuar, El 40% de les persones que havien assistit als tallers van utilitzar la naloxona per actuar davant d’una sobredosi, El nombre de sobredosis a Barcelona després de la implementació dels tallers ha disminuït. Per a més informació: https:/ajuntament.barcelona.cat/observatorisalut/avaluacions/ tallerssobredosi

Compartiu aquest contingut

Més avaluacions