Avaluació del programa Treball als Barris

Treball als barris és un programa específic de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de persones en situació d’atur millorant les seves habilitats i les competències professionals i personals. Es tracta d’un programa implementat per Barcelona Activa en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya des de 2008 en els barris beneficiats per la Llei de Barris.

Es va realitzar una avaluació de resultats a partir d’un disseny no experimental pre-post. Es van mesurar la salut percebuda, la salut mental, el suport social , l’autoestima i el consum de medicaments relacionats amb la salut mental. Tanmateix, es van avaluar altres aspectes del programa mitjançant la metodologia mixta concept mapping.

Per a més informació sobre l’avaluació i/o els resultats d’aquesta pot consultar la fitxa tècnica o altres productes de l’avaluació.

Es mostra una infografia amb una breu descripció de la intervenció i els principals resultats de l'avaluació.Treball als Barris és un programa d'inserció laboral personalitzat i adaptat als recursos del barri, implementat per Barcelona Activa. Els principals resultats de l'avaluació són: millora la salut mental i disminueix el consum de medicaments relacionats, com els ansiolítics o antidepressius, genera una rutina diària i augmenta la xarxa social, i les persones usuàries valoren molt positivament l'acompanyament personalitzat. Per a més informació: https:/ajuntament.barcelona.cat/observatorisalut/avaluacions/treballalsbarris

Compartiu aquest contingut

Més avaluacions