Avaluació de les zones 30 a Barcelona

Als anys 2006-2007 a Barcelona es van implantar 5 zones de velocitat màxima a 30km/h.

Es va realitzar una avaluació de resultats amb un disseny quasi-experimental de series temporals amb grup comparació per avaluar l’impacte en el número de persones lesionades per accident de trànsit. Es van comptabilitzar el nombre de persones lesionades, mitjançant registres de la guàrdia urbana i de geolocalització.

Per a més informació sobre l’avaluació i/o els resultats d’aquesta pot consultar la fitxa tècnica o altres productes de l’avaluació.

Es mostra una infografia amb una breu descripció de la intervenció i els principals resultats de l'avaluació. Les zones 30 són zones de circulació urbana on la velocitat màxima dels vehicles està fixada en 30 quilòmetres per horai els vianants tenen prioritat. Els principals resultats de l'avaluació són: a les Zones 30 es redueix el nombre de persones lesionades per trànsit un 28,6%, es redueix el nombre de motoristes lesionats per trànsit un 40,5%, i es redueix el nombre de persones lesionades per trànsit en cruïlles un 34,8%. Per a més informació: https:/ajuntament.barcelona.cat/observatorisalut/avaluacions/zones30

Compartiu aquest contingut

Més avaluacions