El Museu Marítim de Barcelona va acollir l'acte interreligiós i interconviccional en memòria de les víctimes de l’atemptat

El 24 d’agost de 2017, el Museu Marítim de Barcelona va acollir un acte obert a diferents sensibilitats religioses, laics i ateus en memòria de les víctimes de l’atemptat que va patir Barcelona i Cambrils. L’acte, iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, va buscar donar un espai plural de record a totes les víctimes, de països, creences i tradicions molt diverses.

La cerimònia va ser organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat. Hi varen assistir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que encapçalà la representació de la Corporació Municipal, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

En l’organització hi van contribuir l’Associació UNESCO pel Diàleg interreligiós (AUDIR) i el Grup de Treball Estable de Religions (GTER). Es comptà amb la participació de diferents comunitats religioses en representació de la diversitat religiosa, així com de diferents conviccions presents a la ciutat.

L’apertura comptà amb la música de l’Orquestra Àrab de Barcelona. L’actriu Carme Sansa va conduir l’acte i donà pas a la lectura de textos de caire humanista,  fragments de la Bíblia, l’Alcorà, un text budista i de la Torah. Les lectures les varen fer joves de diferents confessions i tradicions que participen en el projecte Constructors de ponts d’AUDIR.

Els joves també van ser els encarregats de fer una ofrena floral composada per poms. El ram es traslladà després fins al mosaic de Joan Miró de les Rambles, el punt convertit en un memorial per la ciutadania durant tots aquests dies.