Els Testimonis Cristians de Jehovà a Barcelona

Barcelona. Un mar de creences: Testimonis Cristians de Jehovà

Català

 “Barcelona, un mar de creences” és una sèrie de vídeos, realitzats per l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, en el quals es plasmen dos objectius: donar a conèixer aspectes de les tradicions religioses i espirituals que conviuen a la ciutat, i deixar constància que aquestes tradicions viuen a la nostra ciutat i territori des de fa molts anys, encara que a vegades invisibilitzades o  poc conegudes. Els espectadors i espectadores seran guiats per les veus i els relats de les mateixes persones protagonistes, destacant aspectes singulars de cadascuna de les confessions que contribueixen no només a la vida de Barcelona, sinó més enllà de la ciutat. El primer vídeo de la sèrie explica els Testimonis Cristians de Jehovà.

Quan parlem dels Testimonis Cristians de Jehovà parlem de persones fidels batejades, de persones que estan estudiant la Bíblia i de simpatitzants que van a les reunions setmanals. Segons les dades facilitades, a Catalunya parlaríem aproximadament de 40.000 persones organitzades en congregacions i que es reuneixen setmanalment a les Sales del Regne: a Catalunya n’hi ha 148 (358 congregacions en què es parlen 14 idiomes diferents) i, concretament, a Barcelona en trobem 16(amb 52 congregacions).

A la nostra ciutat, el 1925, es va celebrar el primer congrés dels Testimonis Cristians de Jehovà; el 1941, es va inaugurar la primera Sala del Regne, i el Palau Sant Jordi ha esdevingut la seu del Congrés Regional Anual que celebren cada any. Els congressos que es fan a Catalunya coincideixen amb tots els congressos dels Testimonis Cristians de Jehovà al món: se’n fan a 180 països i mobilitzen 15 milions de persones.

Editen les dues revistes més distribuïdes del mónLa Torre de Guaita i Desperta’t! (versió en català), i la seva pàgina web oficial es troba disponible en 976 idiomes.

Comparteix aquest contingut