HINDUISME | Concert "Shawn Mativetsky: músiques del nord de l'Índia" #Trànsits

L’OAR ha col·laborat amb el Museu de la Música en el cicle "Trànsits, les músiques de l'esperit", en què s'ha explorat el paper que té la música en la pràctica religiosa i la vida espiritual de diverses comunitats religioses presents a Barcelona. Aquest 2023-2024, les sessions s’emmarquen a la temporada “Poder o revolta” de l’Auditori.

Shawn Mativetsky és especialista en el tablai un deixeble destacat del reconegut Pandit Sharda Sahai i aclamat solista. És considerat un dels principals ambaixadors del tabla al Canadà, on és professor d’aquest instrument a la Universitat McGill de Montreal, i un dels pioners en la connexió entre la música clàssica de l’Índia i les composicions occidentals. El músic oferirà un concert que s’aproximarà a aquest instrument des d’una perspectiva polifacètica, amb solos tradicionals a l’estil gharana de Benarés, desenvolupat fa més de 200 anys per Pandit Ram Sahai (1780-1826), i amb noves composicions més experimentals.

CONCERT a càrrec de Shawn Mativetsky. Repertori: “Tabla Solo in Teental”, “Generation Recall” (2023), “Everything is Broken” (2023), “Starfield” (2024) i “Tabla Solo in Rupaktaal”.