Barcelona aposta per la promoció dels Drets Humans i la visibilització de la diversitat com a element de cohesió

El Dia de la Diversitat és un projecte educatiu adreçat als centres educatius d’ensenyament secundari de la ciutat de Barcelona pel foment, sensibilització i educació en Drets Humans, adreçat a joves estudiants de 12 a 18 anys. A través de jocs, dinàmiques, tallers i diferents propostes d’activitats es donen a conèixer aquests drets, s’estimula la reflexió i es posa en contacte els i les participants amb les entitats de referència de la ciutat.

Més de 1600 alumnes de 24 centres educatius de la ciutat,  participaran d’aquestes activitats que es portaran a terme en quatre  jornades consecutives: de dilluns 22 a dijous 25 d’octubre de 9 a 14h hores a l’Espai Jove la Fontana.

L’any 1948 l’Assemblea General de les Nacions Unides va signar la Declaració Universal dels Drets Humans formada per 30 articles. L’any 2009 l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va proposar commemorar la defensa i la NO vulneració dels drets humans entre els i les joves, arreu la Comunitat Europea i l’Ajuntament de Barcelona es va fer seva aquesta proposta,  reeditant i ampliant any rere any el Dia de la Diversitat.

Comparteix aquest contingut