Descobreix la pluralitat religiosa de Barcelona: el cristianisme catòlic i el judaisme

Descobreix la pluralitat religiosa de Barcelona: el cristianisme catòlic i el judaisme

Aquest juliol, l’OAR continua oferint a la ciutadania dos monogràfics introductoris sobre confessions religioses: el dimecres 14 de juliol, sobre el cristianisme catòlic, i el dimarts 20 de juliol, sobre el judaisme. Ambdues sessions tindran lloc en línia a les 18.00 hores. Persones de les mateixes comunitats seran les que guiaran i explicaran aquestes dues conviccions presents a la ciutat. Cal inscripció prèvia per poder assistir-hi.

Barcelona és una ciutat plural i diversa on es practiquen i on conviuen nombroses tradicions religioses diferents: hi trobem més de 25 conviccions i espiritualitats. Malgrat això, moltes d’elles encara són força desconegudes per la majoria del veïnat de la ciutat. Acostar-se a aquesta pluralitat de conviccions i conèixer de primera mà les comunitats que en formen part permet valorar la seva gran aportació, que converteix Barcelona en una ciutat rica, dinàmica, complexa i plural.

Amb aquests monogràfics, l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) continua treballant en l’objectiu d’apropar al conjunt de la ciutadania aquestes diverses tradicions explicant-ne els elements més bàsics, però també descobrint-ne la realitat a la ciutat. Amb persones pertanyents a aquestes comunitats es podrà descobrir l’origen de les diverses tradicions, les creences i pràctiques més importants, així com la seva presència i les aportacions que fan a la ciutat de Barcelona. Aquests monogràfics es faran en format virtual i consistiran en un diàleg amb persones que, des de la seva vivència personal, permetran acostar les respectives tradicions religioses als assistents.

SESSIONS EN LÍNIA:

  • INTRODUCCIÓ AL CRISTIANISME CATÒLIC. Dimecres 14 de juliol, a les 18.00 hores, amb mossèn Adilson Tolentino, rector de la Parròquia de la Mare de Déu de Betlem, i Alba Pàmies, estudiant de Ciències Religioses i membre dels grups de joves del Casal Loiola.
  • INTRODUCCIÓ AL JUDAISME. Dimarts 20 de juliol, a les 18.00 hores, amb Stephen Berkowitz, rabí de la Comunitat Jueva ATID, i Jorge Burdman, responsable del Departament de Diàleg Interreligiós de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB).

FUNCIONAMENT I INSCRIPCIONS:

Aquesta activitat consta de dues sessions en línia independents (de 90 minuts, a la plataforma Hangouts Meet de Google). La sessió és en directe i no quedarà enregistrada. No se’n podran fer enregistraments ni fotografies. Cal inscripció prèvia a cadascuna de les sessions a què es vulgui assistir.

Per a la inscripció cal enviar un correu electrònic a activitatsoar@bcn.cat indicant-hi:

  • Nom
  • Cognoms
  • Adreça electrònica

S’acceptaran inscripcions fins al dia anterior a la sessió. Un cop feta la inscripció, el mateix dia de la sessió es facilitaran les instruccions i l’enllaç corresponent per a la connexió.

Per a més informació consulteu el programa.

Comparteix aquest contingut