“Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada”

El dijous 7 de novembre, a les 18.30 hores, tindrà lloc una taula rodona de diàleg obert amb dones de diferents conviccions al Monestir de Pedralbes. Aquesta activitat és el resultat de quatre trobades amb dones de diverses tradicions religioses que es van dur a terme aquest estiu. L’activitat l’han organitzada el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona.

L’OAR treballa per donar a conèixer la pluralitat de creences que hi ha a la ciutat i el Monestir de Pedralbes és un lloc on les dones històricament han viscut l’espiritualitat com a eix central de la seva existència.

Les dues entitats han unit esforços i aquest estiu han impulsat un projecte de diàleg entre dones que emfatitza la perspectiva femenina sovint invisibilitzada.  Aquest projecte s’ha concebut en quatre trobades prèvies, a porta tancada, que han permès intercanviar experiències, necessitats, expectatives i interessos actuals, de dones de diferents conviccions i espiritualitats. El monestir esdevé de manera natural un punt de trobada de dones que, tot i que provenen de tradicions culturals i creences diferents, viuen de manera espiritual el seu dia a dia.

Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada és la culminació del projecte, amb un diàleg obert al públic el proper 7 de novembre en què el fil conductor serà l’espiritualitat a través de l’experiència viscuda de les diferents dones. El projecte ha estat coordinat i conduït per la periodista Txell Bonet, que també serà l’encarregada de dinamitzar el diàleg.​

En aquest projecte hi han participat voluntàriament 25 dones de conviccions diverses: brahma kumaris, budisme, catolicisme, cristianisme evangèlic, cristianisme ortodox, fe bahá’í, hinduisme, islam, judaisme i taoisme.

La gran diversitat de dones participants és un reflex de la Barcelona actual, gran i plural en religions, confessions i conviccions. El 2018 es van comptabilitzar més de 550 centres de culte a la ciutat, de 23 tradicions diferents. No hi ha dos centres de culte iguals: es poden trobar comunitats petites i d’altres amb milers de fidels; n’hi ha d’històriques que enguany celebraran 150 anys i d’altres de creació recent; els seus membres parlen desenes de llengües i s’organitzen de maneres molt diferents. Parlem de diferències doctrinals, lingüístiques, culturals, socials i de maneres de viure l’espiritualitat. Aquesta pluralitat, interna i externa, dibuixa la imatge actual de Barcelona, rica i heterogènia.

 

Diàleg

Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada

Dia: Dijous, 7 de novembre

Hora: 18.30 hores

Lloc: Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (baixada del Monestir, 9. 08034 Barcelona)

Preu: gratuït. Places limitades. És imprescindible fer reserva prèvia

Informació i reserves: de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores (932 563 427 – reservesmonestirpedralbes@bcn.cat)

Comparteix aquest contingut