“Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada”

“Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada”

L’OAR treballa per donar a conèixer la pluralitat de creences que hi ha a la ciutat i el Monestir de Pedralbes és un lloc on les dones històricament han viscut l’espiritualitat com a eix central de la seva existència.

Les dues entitats han unit esforços i aquest estiu han impulsat un projecte de diàleg entre dones que emfatitza la perspectiva femenina sovint invisibilitzada.  Aquest projecte s’ha concebut en quatre trobades prèvies, a porta tancada, que han permès intercanviar experiències, necessitats, expectatives i interessos actuals, de dones de diferents conviccions i espiritualitats. El monestir esdevé de manera natural un punt de trobada de dones que, tot i que provenen de tradicions culturals i creences diferents, viuen de manera espiritual el seu dia a dia.

Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada és la culminació del projecte, amb un diàleg obert al públic el proper 7 de novembre en què el fil conductor serà l’espiritualitat a través de l’experiència viscuda de les diferents dones. El projecte ha estat coordinat i conduït per la periodista Txell Bonet, que també serà l’encarregada de dinamitzar el diàleg.​

En aquest projecte hi han participat voluntàriament 25 dones de conviccions diverses: brahma kumaris, budisme, catolicisme, cristianisme evangèlic, cristianisme ortodox, fe bahá’í, hinduisme, islam, judaisme i taoisme.

La gran diversitat de dones participants és un reflex de la Barcelona actual, gran i plural en religions, confessions i conviccions. El 2018 es van comptabilitzar més de 550 centres de culte a la ciutat, de 23 tradicions diferents. No hi ha dos centres de culte iguals: es poden trobar comunitats petites i d’altres amb milers de fidels; n’hi ha d’històriques que enguany celebraran 150 anys i d’altres de creació recent; els seus membres parlen desenes de llengües i s’organitzen de maneres molt diferents. Parlem de diferències doctrinals, lingüístiques, culturals, socials i de maneres de viure l’espiritualitat. Aquesta pluralitat, interna i externa, dibuixa la imatge actual de Barcelona, rica i heterogènia.

 

Diàleg

Dones i religions: l’espiritualitat com a punt de trobada

Dia: Dijous, 7 de novembre

Hora: 18.30 hores

Lloc: Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (baixada del Monestir, 9. 08034 Barcelona)

Preu: gratuït. Places limitades. És imprescindible fer reserva prèvia

Informació i reserves: de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 hores (932 563 427 – reservesmonestirpedralbes@bcn.cat)

Comparteix aquest contingut