Es permet el culte amb un terç de l’aforament del centre

Es permet el culte amb un terç de l’aforament del centre

El 29 de juliol es va anunciar en roda de premsa la flexibilització de la limitació de l’aforament en els serveis religiosos de les comunitats de Barcelona (i altres municipis). Avui, 31 de juliol, s’han publicat al DOGC les mesures referents als actes religiosos.

En la roda de premsa del 29 de juliol, segons va explicar la consellera de Salut, Alba Vergés, les noves mesures són menys restrictives pel que fa a l’activitat religiosa. On fins ara estava prohibida la concentració de més de deu persones, el Govern de la Generalitat de Catalunya permetrà que “els actes religiosos tinguin limitat l’aforament a un màxim d’un terç de la seva capacitat”. La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va assenyalar també l’obertura de les mesures pel que fa als actes de culte de tota mena: “En l’anterior resolució recollíem que no es podien concentrar més de deu persones en activitats de culte”. Ara es passa a “regular per aforament”, i fins al 33%.

En la publicació d’avui, 31 de juliol, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), s’estableix en l’article 5 que: “Els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres limitaran l’assistència al 33% del seu aforament.”

La resta de mesures de seguretat i salut respecte a l’ús de mascareta, la distància entre les persones assistents, etc., seguiran vigents: http://justicia.gencat.cat/ca/ambits/afers-religiosos/.

Comparteix aquest contingut