Formació sobre perspectiva de gènere per a entitats i comunitats religioses i de consciència de Barcelona

Formació sobre perspectiva de gènere per a entitats i comunitats religioses i de consciència de Barcelona

El dimarts 6 de juliol tindrà lloc la formació en línia “Perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a entitats”. L’objectiu d’aquesta formació és donar a conèixer els conceptes bàsics en matèria d’igualtat de gènere, facilitar eines i estratègies per incorporar la igualtat de gènere a les entitats i comunitats religioses i fomentar l’intercanvi de bones pràctiques entre les entitats assistents.

Un dels eixos d’actuació de l’OAR, juntament amb les intervencions destinades a donar informació, assessorament i atenció, consisteix a generar activitats i altres accions de formació, debat i diàleg sobre la pluralitat de creences i el fet religiós. Aquest eix s’adreça a tres públics: les comunitats i entitats religioses i de consciència de la ciutat, els equips de professionals de l’Ajuntament de Barcelona i la ciutadania en general. Les formacions destinades a les comunitats religioses i de consciència majoritàriament s’adrecen a aconseguir una bona gestió i un bon funcionament de les entitats perquè puguin treballar l’empoderament com a entitats ciutadanes.

En aquesta ocasió es vol posar sobre la taula de les entitats religioses i de consciència de Barcelona una formació sobre la perspectiva de gènere i les mesures d’igualtat, conceptes que cal aplicar tant a escala interna de les entitats com a escala externa (imatge, comunicació, projectes, etcètera). El Departament de Polítiques de Gènere i Gestió del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, a través d’una de les seves tècniques, oferirà una formació de dues hores sobre aquest tema rellevant, moltes vegades oblidat per la gran majoria d’associacions i entitats. Les desigualtats de gènere formen part de totes les organitzacions. Treballar, internament i externament, de manera dual, l’aplicació i la implementació de la perspectiva de gènere és una feina que requereix fer una bona anàlisi i una bona estratègia i, sobretot, ser conscients d’aquestes desigualtats i tenir la voluntat de canviar-les i millorar-les.

INSCRIPCIÓ:

La sessió tindrà lloc el dimarts 6 de juliol, de 12.00 a 14.00 hores; és gratuïta i en línia, però cal inscriure-s’hi prèviament, per correu electrònic, a formaciooar@bcn.cato trucant al 932 564 342 (matí). La inscripció està oberta a un màxim de dues persones per entitat/comunitat (l’aforament és limitat), i cal facilitar les dades següents:

  • Nom i cognoms
  • Entitat/comunitat
  • Adreça electrònica

Comparteix aquest contingut