L’Oficina d’Afers Religiosos participarà en el Dia de la Diversitat per segona vegada

Del 21 al 24 d’octubre, a l’Espai Jove La Fontana, Barcelona aposta per la promoció dels drets humans i la visibilització de la diversitat com a element de cohesió. En el projecte, organitzat pel Departament de Promoció de la Infància, de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA), participen 21 entitats de referència de la ciutat en defensa dels drets humans.

L’any 1948 l’Assemblea General de les Nacions Unides va signar la Declaració Universal dels Drets Humans, formada per trenta articles. L’any 2009 l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va proposar commemorar la defensa i la no vulneració dels drets humans entre els i les joves arreu la Comunitat Europea, i l’Ajuntament de Barcelona es va fer seva aquesta proposta reeditant i ampliant any rere any el Dia de la Diversitat.

El Dia de la Diversitat, que tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana, és un projecte educatiu i pedagògic adreçat als centres educatius d’ensenyament secundari de la ciutat de Barcelona per fomentar, sensibilitzar i educar en els drets humans els joves estudiants de 12 a 18 anys. Amb jocs, dinàmiques, tallers i diferents activitats, el Dia de la Diversitat té la finalitat de donar a conèixer aquests drets, estimular la reflexió i posar en contacte l’alumnat amb les entitats de referència de la ciutat. Aquesta proposta va sorgir amb la intenció d’oferir un espai per fomentar la interacció i el respecte mutu entre els i les joves: diferents, diversos/es i totes i tots iguals en drets.

L’esdeveniment del Dia de la Diversitat consisteix en quatre jornades en què les diverses entitats i associacions de la ciutat que treballen en l’àmbit dels drets humans ofereixen tallers als i les joves participants amb l’objectiu de donar a conèixer els drets fonamentals i les actuacions que fan aquestes entitats i associacions i, alhora, identificar accions que els i les joves poden dur a terme per lluitar contra la vulneració dels drets humans.

Aquestes jornades consten de tallers de llarga durada, de tallers de curta durada i d’activitats dirigides al professorat.

Per segona vegada l’Oficina d’Afers Religiosos hi participarà amb un taller de curta durada amb el títol “Coneix les religions”. Un taller d’uns 10 o 15 minuts per avaluar el nivell de coneixement de la pluralitat religiosa de l’alumnat i, a la vegada, trencar i desconstruir estereotips i prejudicis associats a diferents tradicions religioses i conviccions.

Comparteix aquest contingut