L’OAR participa en la 20a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya amb la pel·lícula "Minari. Història de la meva família"

L’OAR participa en la 20a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya amb la pel·lícula "Minari. Història de la meva família"

La 20a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, organitzada per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc del 15 al 30 de novembre. De la trentena de pel·lícules que es projectaran en quasi cent sales de tota Catalunya, l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) hi col·laborarà amb la pel·lícula "Minari. Història de la meva família", de Lee Isaac Chung.

La projecció, que suposa la setena participació de l’OAR a la Mostra, tindrà lloc el 24 de novembre a la Sala Maria Aurèlia Capmany del Centre Cívic Pati Llimona, i comptarà amb un col·loqui posterior de la mà de Marcel Alcántara Flores, Hara Jeon i Guillem Correa Caballé.

Des del 2017 l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) participa en la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya organitzada per la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu de la mostra és donar a conèixer perspectives diverses de l’espiritualitat i de diferents manifestacions religioses mitjançant el cinema. Aquest any, la Mostra compta amb un doble eix: el vincle entre les religions i la situació política, i el context de l’espiritualitat davant la pobresa.

COL·LABORACIÓ AMB L’OAR: Projecció de “Minari. Història de la meva família”

El divendres 24 de novembre a les 18 hores tindrà lloc, a la Sala Maria Aurèlia Capmany del Centre Cívic Pati Llimona, la projecció “Minari. Història de la meva família” (en anglès, subtitulada en català), del director Lee Isaac Chung. L’activitat serà presencial i, com cada any, es farà un col·loqui posterior presentat i moderat per Marcel Alcántara Flores, director, realitzador audiovisual i formador antiracista a SOS Racisme i al Centre d’Estudis Africans i Interculturals; amb Hara Jeon, productora, intèrpret i membre d’una agència coreana d’esdeveniments, convencions i cinema, i Guillem Correa Caballé, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya i pastor de l’Església Evangèlica Metodista Bethel de Barcelona.

SINOPSI: “Minari”, inspirada en la vida del director Lee Isaac Chung, explica les problemàtiques de la família sud-coreana Yi, que s’esforça per sortir-se’n als Estats Units rurals de la dècada dels vuitanta. A l’inici de la trama, el pare, Jacob (Steven Yeun), deixa la seva feina en una planta processadora de pollastres per mudar-se amb tota la família a una zona rural d’Arkansas amb l’objectiu d’obrir la seva pròpia granja. El film és un replantejament del clàssic del somni americà, i retrata aquells conflictes i obstacles amb els quals es troben les persones que intenten començar i desenvolupar la seva vida lluny del seu país d’origen, enfrontant-se no només a un idioma nou, sinó també a costums i formes de pensar diferents de les seves. La família és membre d’una església evangèlica, i a la pel·lícula, entre molts obstacles i dificultats, també es mostra com la família és acollida per una nova església a la seva nova ciutat. Com comenta el director, “a la pel·lícula volia mostrar allò que sempre es va quedar al meu interior, no només la religió, sinó l’entesa diària que aquestes creences, aquella fe en si mateixa, les necessito per sostenir-me”. La pel·lícula també posa el focus en la família i en la importància que tenen les petites coses i els valors que es transmeten de pares a fills.

  • 2021: Oscar i BAFTA: millor actriu de repartiment (Youn Yuh-jung)
  • 2021: Globus d’Or: millor pel·lícula de parla no anglesa
  • 2021: Hollywood Critics Association: millor pel·lícula independent
  • 2021: Critics’ Choice Awards: millor pel·lícula en llengua estrangera i millor intèrpret jove (Alan Kim)

20a MOSTRA DE CINEMA ESPIRITUAL DE CATALUNYA

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya arriba a la vintena edició, i tindrà lloc a diverses sales de tota Catalunya del 15 al 30 de novembre. Enguany, la Mostra s’articula en dos cicles: l’eix “Espiritualitat davant la pobresa” emmarca la projecció de set pel·lícules, entre elles “Minari”, per part de l’OAR, que retraten com el context de pobresa pot suposar un punt d’inflexió a la vida de les persones i engegar una espiritualitat sense precedents. El segon cicle, “Religions i situació política” donarà el protagonisme a films on la política i la religió es troben construint-se mútuament, a vegades de maneres no desitjades.

Aquest any, la Mostra mantindrà el format híbrid, oferint, a més de les pel·lícules que es podran veure de manera presencial a les sales de cinema, més de 40 films relacionats amb les temàtiques de la Mostra a la plataforma virtual FilminCAT.

En el marc del festival també se celebrarà l’entrega del 6è Premi de Cinema Espiritual, que reconeix una directora o director de cinema per la seva implicació social. També tindrà lloc el II Concurs de Treballs Audiovisuals sobre l’Espiritualitat i el Fet Religiós. I el II “Premi Tortuga”, adreçat a estudiants de cinema o comunicació audiovisual de nivell universitari, amb la finalitat d’implicar la joventut catalana en la producció audiovisual i en la creació de films que posen en valor l’espiritualitat.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

  • Dia: Divendres 24 de novembre
  • HORA: 18 hores
  • Lloc: Sala Maria Aurèlia Capmany del Centre Cívic Pati Llimona (Regomir, 3, Barcelona)
  • Inscripcions: Activitat gratuïta amb aforament limitat. Cal inscripció prèvia a través de l’adreça electrònica activitatsoar@bcn.cat
  • IDIOMA DE LA PEL·LÍCULA: Anglès subtitulada en català

Més informació de la Mostra.

Comparteix! #OarBCN #cinemaspiricat

 

Comparteix aquest contingut