“Monogràfics de tardor”: l’islam i el taoisme, protagonistes de les properes sessions

L’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) ha organitzat monogràfics de tardor sobre dues tradicions religioses presents a la ciutat, l’islam i el taoisme. Els “Monogràfics de tardor” tenen la voluntat d’acostar algunes de les conviccions i creences de Barcelona a la ciutadania. Cada monogràfic consta de tres hores en què s’explicarà de manera introductòria una confessió (sessió divulgativa) i es visitarà un centre de culte de la ciutat. Els “Monogràfics de tardor” segueixen el camí iniciat el mes de juliol d’aquest any amb els “Monogràfics d’estiu”, en què el judaisme, el cristianisme ortodox, el budisme i el cristianisme evangèlic van ser els protagonistes.

Més de vint conviccions conviuen a la ciutat de Barcelona, algunes més conegudes o visibles i d’altres amb una vida més discreta. Estudiar les diferents tradicions religioses i anar als llocs de culte, visitar-los i parlar amb les persones que en formen part, permet conèixer de primera mà les comunitats que s’hi reuneixen i posar en valor la seva aportació a la ciutat. Aquestes comunitats  configuren la imatge, tan rica, d’una Barcelona dinàmica, complexa i plural.

Després de la bona acollida que van tenir les sessions del mes de juliol, l’OAR organitzarà monogràfics cada trimestre. Les properes tradicions religioses que es tractaran són l’islam i el taoisme, els mesos d’octubre i novembre, respectivament, sota el paraigües dels “Monogràfics de tardor”. La sessió d’Introducció a l’islam tindrà lloc el dimecres 16 d’octubre a les 16.00 hores al Centre Cívic Cotxeres Borrell i visitarem el Centre Islàmic Camí de la Pau; la sessió d’Introducció al taoisme tindrà lloc el dimecres 20 de novembre a les 16.00 hores al Centre Cívic Can Felipa i visitarem el Temple Taoista de Barcelona (You Hua Bao Dian).

Per a cada monogràfic es requereix inscripció prèvia, ja que la capacitat de l’espai és limitada. Podeu trobar tots els requisits per a la inscripció i la informació necessària en els fullets adjunts.

Comparteix aquest contingut