Nit de les Religions a Barcelona

Nit de les Religions a Barcelona

El dissabte 16 de setembre, l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) juntament amb l’Ajuntament de Barcelona organitzen la segona edició de La Nit de les Religions. Una jornada en què tradicions religioses de Barcelona obren les portes dels seus centres de culte a tota la ciutadania. La Nit de les Religions té com a objectiu principal promoure espais de trobada entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses de Barcelona, amb la voluntat de crear una ocasió per al diàleg i per al coneixement de la diversitat religiosa i cultural present al nostre territori, lluny de les imatges sovint distorsionades de les diferents tradicions religioses que conviuen a la ciutat. Aquesta proposta s’inspira en La Nit de les Religions de Berlín, una iniciativa que es duu a terme a la ciutat alemanya des del 2012.

L’acte inaugural tindrà lloc el mateix dissabte al Palau Macaya (passeig de Sant Joan,108,  Barcelona). Oferirà l’actuació de la Coral Interreligiosa per la Pau d’AUDIR, amb un recull de diferents músiques del món. A la tarda, des de les quatre de la tarda fins a la mitjanit, es faran les activitats de les 33 comunitats religioses i entitats participants. Les activitats organitzades per les entitats participants són visites guiades, tallers, actuacions musicals i teatrals, conferències i degustacions de menjar típic, entre moltes altres iniciatives.

Les persones que vulguin assistir a la jornada podran seguir un itinerari autoguiat i podran escollir la comunitat o entitat que volen visitar en cada moment. A banda del fullet i del web corresponent on es poden trobar tots els programes, horaris i adreces de les activitats, també hi ha l’aplicació per a telèfon mòbil “La Nit de les Religions”, que es pot baixar a AppStore i a Google Play Store.

Més informació

Comparteix aquest contingut